VELIKA POBEDA ZDRAVSTVENOG SISTEMA SRBIJE - LISTA ČEKANJA ZA SKENER VIŠE NE POSTOJI: Urađeno više od milion pojedinačnih pregleda i analiza

Novosti online

22. 09. 2024. u 18:41

OD ovog vikenda u Srbiji više nema liste čekanja za CT preglede, jer je tokom subote i nedelje (do 18 časova) u zdravstvenim ustanovama širom zemlje ovu dijagnostičku proceduru obavilo 2.806 građana, odnosno svi oni građani koji su bili na listi čekanja.

ВЕЛИКА ПОБЕДА ЗДРАВСТВЕНОГ СИСТЕМА СРБИЈЕ - ЛИСТА ЧЕКАЊА ЗА СКЕНЕР ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ:  Урађено више од милион појединачних прегледа и анализа

Foto D. Milovanović

Pored toga, u svim domovima zdravlja, bolnicama, kliničko-bolničkim i kliničkim centrima organizovani su preventivni pregledi, sedmi po redu, u okviru kojih je 26.157 građana obavilo pregled. Od početka ove akcije, za ukupno sedam dana, ukupno je pregledano blizu 200.000 hiljada građana, i obavljeno preko milion pojedinačnih pregleda, odnosno analiza.

Uspeh akcije rešavanja liste čekanja za CT, kao i još jedan izuzetan odziv na preventivne preglede, najbolja su potvrda velikih mogućnosti našeg zdravstvenog sistema, stručnosti naših lekara, izuzetnog truda i zalaganja medicinskih sestara i tehničara, ali i ponovnog uspostavljanja poverenja građana u svoje zdravstvo.

Ministar Lončar izrazio je zahvalnost svim zdravstvenim radnicima koji su i ovog vikenda marljivo radili, brinući o zdravlju naših građana.

- Ovo jeste veliki dan za zdravstvo naše zemlje. Od večeras više nema liste čekanja na pregled skenerom! Pokazali smo da u našem zdravstvenom sistemu imamo znanje, imamo resurse, imamo stručne ljude, odgovorne i predane zdravstvene radnike, koji mogu i koji iskreno žele da unaprede zdravlje svih građana. Hvala svima na velikom trudu. Ovo je tek početak, imamo još mnogo posla, ali uz podršku predsednika Republike i Vlade Srbije, siguran sam da ćemo i u narednom periodu opravdati poverenje građana koje su nam pružili i ovoga vikenda, kao i tokom svih prethodnih dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, svojim dolaskom u velikom broju u zdravstvene ustanove. Zdrava Srbija naš je zajednički cilj, i idemo još odlučnije ka tome - istakao je Lončar.

Zbog velikog interesovanja građana, akcija preventivnih pregleda se u pojedinim zdravstvenim ustanovama nastavila i nakon 17 časova, a CT pregledi se obavljaju do 19 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli