AKROBACIJE KOJE ZAUSTAVLJAJU DAH: Završen spektakularan aero-miting u Vršcu (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

22. 09. 2024. u 17:33

U VRŠCU je danas održan spektakularan aero-miting, koji je pratilo čak 15.000 ljudi iz Vršca i drugih gradova Srbije.

АКРОБАЦИЈЕ КОЈЕ ЗАУСТАВЉАЈУ ДАХ: Завршен спектакуларан аеро-митинг у Вршцу (ФОТО)

Foto: D.Atlagić

Publika je na tamošnjem aerodromu, koji predstavlja deo Trening-centra Vazduhoplovne akademije, imala jedinstvenu priliku da vidi preko 50 letelica vojnog i civilnog vazduhoplovstva iz zemlje i inostranstva, uključujući i helikoptersku jedinicu MUP-a Srbije.

Program je trajao više od dva sata, a otvorili su ga paraglajderisti, padobranci, dromaderi i flota aviona na kojoj se obučaju piloti u Vršcu. 

Najveću atrakciju predstavljao je akrobatski nastup Francuskinje Melani Astle, inače prve žene pobednice Red Bull Air-race takmičenja. Njene višeminutne vazdušne vratolomije su sve prisutne ostavljale bez daha. Zanimljivo je to da su delovi za njen avion „Ekstra 330“ napravljeni u vršačkoj fabrici „Wing“.

Na kraju letačkog programa, iznad vršačkog neba odvijala se simulacija borbe aviona, koju su, doletevši pravo sa aerodroma u Batajnici, izveli borbeni avioni MIG-29. Potom je, kao pravi spektakl, iznad glava prisutnih proleteo putnički avion „Erbas“ nacionalne kompanije „Er Srbija“.

Ovaj internacionalni događaj održan je povodom 100 godina postojanja Vazduhoplovne akademije u Beogradu, u čijem se sastavu od 2021. nalazi i pilotska škola u Vršcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S