NA KOPAONIKU PADA SNEG: RHMZ se hitno oglasio - Izdato upozorenje za ove delove zemlje

Tanjug

15. 09. 2024. u 13:20

NA KOPAONIKU danas pada slab sneg a temperatura vazduha iznosi jedan stepen Celzijusa, objavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

НА КОПАОНИКУ ПАДА СНЕГ: РХМЗ се хитно огласио - Издато упозорење за ове делове земље

Foto: Tanjug

Do kraja dana u Srbiji će biti oblačno i hladno, mestimično sa kišom, na Kopaoniku sa slabim snegom, navodi RHMZ.

Hidrometeorološki zavod upozorava na obilne padavine na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda.

U tim područjima se očekuje veća količina padavina, od 20 do 40 mm za 24 sata, a na području Banata i Braničevskog okruga padavine će se nastaviti i tokom noći ka ponedeljku, pa se tamo lokalno očekuje i preko 40 mm.

RHMZ upozorava i na jak i olujni vetar. Na području Vojvodine i zapadne Srbije duvaće jak zapadni i severozapadni vetar, koji će dostizati i udare olujne jačine.

Vremenska prognoza za naredne dane

U Srbiji u sledećih sedam dana oblačno i hladno sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama sa susnežicom i snegom. Dnevna temperatura znatno ispod proseka za drugu dekadu septembra.

Od utorka promenljivo oblačno, postepeno toplije, sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova.

Foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu sledeće nedelje - u ponedeljak oblačno i osetno hladnije vreme sa kišom, a dnevna temperatura znatno ispod proseka za drugu dekadu septembra. Od utorka promenljivo sa sunčanim periodima i postepeno toplije, ali povremeno i sa uslovima za pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska na širem području grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio