SPREČI, NE LEČI: Počeo projekat za decu bez roditeljskog staranja u četiti ustanove Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine

V.C.

20. 08. 2024. u 14:09

PROJEKAT "Spreči, ne leči", namenjen mladima bez roditeljskog staranja, koji su smešteni u četiri ustanove Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, pokrenulo je Udruženje građana "Fokus art", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

СПРЕЧИ, НЕ ЛЕЧИ: Почео пројекат за децу без родитељског старања у четити установе Центра за заштиту одојчади, деце и омладине

Foto: V. N.

Cilj je da mladima između 15 do 22 godine kroz projekat budu pružena neophodna znanja o reproduktivnom zdravlju, zdravim navikama, prevenciji polno prenosivih bolesti i odgovornom planiranju porodice. Ukupno će biti održane 24 radionice, u periodu od 7. septembra do 24. novembra.

One će biti održane u četiri ustanove Centra: RJ "Materinski dom", RJ "Moše Pijade", RJ "Drinka Pavlović" i RJ "Jovan Jovanović Zmaj".

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski istakla je da je podrška ovom projektu izuzetno važna, jer je edukacija ključna za osnaživanje mladih i njihovo suočavanje sa izazovima modernog društva.

- Radionice su važan korak ka stvaranju sigurnog okruženja u kojem mladi mogu da stiču znanja koja će im pomoći da donose odgovorne odluke o svom zdravlju i budućnosti - kazala je ministarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore šahid iz bizarnog razloga

NEBO NATO-A OTVORENO ZA RUSKE DRONOVE: Rumunski F-16 nisu smeli da obore "šahid" iz bizarnog razloga

LOVCI rumunskog vazduhoplovstva F-16 uspešno su presreli ruski dron sa eksplozivom koji je narušio vazdušni prostor NATO-a tokom nedavnog napada Kremlja na Ukrajinu, ali pilotima nije bilo dozvoljeno da obore bespilotnu, robotsku letelicu jer bi to bilo ilegalno prema rumunskom državnom zakonu, navodi se u zvaničnim izjavama i novinskim izveštajima, piše Kijev post.

11. 09. 2024. u 20:59

Komentari (0)

METEOROLOZI NAJAVLJUJU KATASTROFU ZA EVROPU: Stiže olujni ćelijski oblak koji upija kišu - ovde moguća čak tri metra snega