I DALJE VARLJIVO VREME: Zbog nepogoda na snazi meteoalarm, temperatura i preko 30 stepeni

Novosti online

28. 06. 2024. u 07:33

U SRBIJI će danas biti promenljivo oblačno i toplo, mestimično sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i sa temperaturama od 15 do 31 stepen, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

И ДАЉЕ ВАРЉИВО ВРЕМЕ: Због непогода на снази метеоаларм, температура и преко 30 степени

Foto Pixabay free images

Duvaće pretežno severni i severozapadni vetar, prenosi Tanjug.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo, povremeno sa lokalnim kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom i temperaturom oko 29 stepeni.

Od utorka se očekuje veoma nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine i padom temperature.

Upaljen meteoalarm

U većem delu Srbije, izuzev Bačke i Srema, upaljen je žuti meteoalarm zbog kiše i grmljavine. Ovo upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Vreme narednih dana

Subota: Pretežno sunčano i toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se ređa pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab do umeren, severni i severozapadni, uveče u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 15 do 21, a najviša od 30 do 34 stepeni.

Nedelja: Pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 15 do 23, a najviša od 33 do 36 stepeni.

Ponedeljak: Pretežno sunčano i veoma toplo vreme, pre podne u Vojvodini, a uveče i tokom noći i u centralnoj Srbiji nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 24, a najviša od 30 stepeni na krajnjem severozapadu do 36 stepeni na jugoistoku Srbije.

Od utorka se očekuje veoma nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine i padom temperature.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJZGODNIJA MAMA: Skinula se Mirka Vasiljević - lepa glumica pokazala savršenu figuru (FOTO)