UPOZORENJE ZBOG VREMENSKIH NEPOGODA: Upaljeni meteoalarmi - očekuju se pljuskovi, grad i olujni vetar

Novosti online

27. 06. 2024. u 14:50

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) i danas je izdao upozorenje za područje cele Srbije na moguće grmljavinske nepogode koje sa sobom nose veću količinu padavina, mogući grad i olujni vetar.

УПОЗОРЕЊЕ ЗБОГ ВРЕМЕНСКИХ НЕПОГОДА: Упаљени метеоаларми - очекују се пљускови, град и олујни ветар

D. Balšić

Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, vremenska prognoza predviđa da će se i danas zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuska.

- Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred – navode u RHMZ.

Narandžasti meteoalarm, koji upozorava na vremenske nepogode koje su opasnije i većeg obima, danas važi za najveći deo Srbije, izuzev za zapad zemlje – Srem, Zapadnu i Jugozapadnu Srbiju, gde je na snazi žuti meteoalarm.

I u Beogradu sparno, sa pljuskovima, moguć grad i olujni vetar

Upozorenje na grmljavinske nepogode takođe posebno važi danas i za Beograd, a u RHMZ ističu da danas žitelje glavnog grada očekuje nestabilno i sparno vreme, “sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar”.

Po vremenskoj prognozi, takođe nestabilno vreme nas očekuje i sutra, pa žuti meteoalarm, po kome su padavine i grmljavinske nepogode moguće, ostaje “upaljen” za gotovo celo područje Srbije, izuzev za Srem i Bačku u Vojvodini.

Skok temperature u subotu i alarm zbog vrućina

Žuti meteoalarm RHMZ na snazi će biti i u subotu, ali zbog potpuno drugog razloga u odnosu na vremenske prilike koje nas očekuju do prvog dana vikenda.

Naime, dolazi do porasta temperature, pa se u subotu njen maksimum prognozira na 33 stepena, dok će u nedelju temperatura “skočiti” za još tri stepena, do maksimalnih prognoziranih 36 stepeni Celzijusa.

U većem delu zemlje, dakle, za vikend nas očekuje toplo i suvo, sa izuzetkom jugozapadne Srbije gde su u nekom periodu dana mogući pljuskovi sa grmljavinom.

U subotu meteoalarm je upaljen zbog prognozirane visoke temperature. Posle tople subote i nedelje, kako se navodi u prognozi RHMZ-a, nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom i padom temperature ponovo se očekuju od ponedeljka posle podne.

U ponedeljak uveče i tokom noći, kako je najavljeno, sa zapada i severozapada regiona stiže naoblačenje i osveženje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalnom pojavom vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

(Pink.rs)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO