NOVA RAMPA ZA LAŽNU DRŽAVU: Tzv. Ustavni sud Kosova nije primljen u Konferenciju evropskih ustavnih sudova

Novosti online

28. 05. 2024. u 13:57

NA sastanku Kruga predsednika koji je održan 22. maja u Kišinjevu, na dnevnom redu bio je i zahtev tzv. Ustavnog suda Kosova za prijem u članstvo Konferencije, ali na glasanju njihov zahtev nije dobio potrebnu 2/3 većinu prisutnih članova.

НОВА РАМПА ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Тзв. Уставни суд Косова није примљен у Конференцију европских уставних судова

Foto: Ustavni sud

Predsednica Ustavnog suda Snežana Marković učestvovala je na sastanku Kruga predsednika i na XIX Kongresu Konferencije evropskih ustavnih sudova, koji su održani 22. i 23. maja, u Kišinjevu, u Moldaviji, navodi se u saopštenju Ustavnog suda.

Opšta tema XIX Kongresa bila je: „Oblici i granice uzdržanosti u odlučivanju: primeri ustavnih sudova“. Osnov za diskusiju na Kongresu bili su odgovori ustavnih sudova na upitnik koji je ranije pripremljen i dostavljen svim ustavnim sudovima članovima. Na osnovu pristiglih odgovora, Ustavni sud Moldavije pripremio je uporednu analizu, koju je učesnicima predstavila predsednica Ustavnog suda Republike Moldavije Domnika Manole. Kongres je bio podeljen u tri sesije: „Interakcija između ustavnih sudova i nadnacionalnih sudova“, „Političko i pravno u okviru nadležnosti ustavnih sudova“ i „Očuvanje ustavnih principa tokom vanrednog stanja“.

U okviru kongresa Konferencije uvek se održava sastanak Kruga predsednika koji čine predsednici svih evropskih ustavnih sudova, članova Konferencije.

Na sastanku Kruga predsednika koji je održan 22. maja bilo je prisutno 35 ustavnih sudova članica.

Organizator sastanka Kruga predsednika i Kongresa Konferencije evropskih ustavnih sudova je Ustavni sud Republike Moldavije, koji predsedava navedenoj konferenciji. 

BONUS VIDEO: HADžIFEJZOVIĆ NAPAO TVORCE SRAMNE REZOLUCIJE: Vučiću ni Amerika, ni EU, nisu mogli ništa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(MAPA) OLUJA OPUSTOŠILA CRNU GORU, SADA IDE KA SRBIJI: Prva na udaru ova dva grada, evo kako će se kretati nevreme (FOTO)

(MAPA) OLUJA OPUSTOŠILA CRNU GORU, SADA IDE KA SRBIJI: Prva na udaru ova dva grada, evo kako će se kretati nevreme (FOTO)

SNAŽNO nevreme sinoć je pogodilo Srbiju. Oluja je prvo opustošila Sloveniju i Hrvatsku, a onda stigla i u našu zemlju. Trenutno novo nevreme pogodilo je Crnu Goru, a slike sa društvenih mreža svedoče o jačini oluje koja je nosila sve pred sobom. Sudeći po radarskim snimcima sa sajta "Vreme i radar", upravo ta oluja stići će u Srbiju u narednim satima.

02. 07. 2024. u 13:00

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor