RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: U ovim delovima zemlje danas obilne padavine, od sutra sneg

Novosti online

19. 01. 2023. u 09:07

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) upozorio je na obilne padavine danas na području južne, jugoistočne i istočne Srbije.

РХМЗ ИЗДАО НОВО УПОЗОРЕЊЕ: У овим деловима земље данас обилне падавине, од сутра снег

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

- Na području Kosova i Metohije, a posle podne i na jugoistoku i istoku Srbije obilne padavine, ukupno od 20 do 40 mm za 24 h - navedeno je na sajtu RHMZ.

Republički hidrometeorološki zavod upozorava i na snežne padavine od petka.

- U petak, za vikend i početkom naredne sedmice u brdsko-planinskim predelima sneg uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 cm, naročito na planinama - navodi se.

Foto: Printskrin/ RHMZ

Trenutno je na snazi i hidrološko upozorenje.

- Na Limu kod h. s. Prijepolje vodostaj će od 18. do 21. januara biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava tokom 18/19. januara, a na Ibru kod h. s. Raška vodostaj će dostići granicu redovne odbrane od poplava tokom 19. januara. Na malim bujičnim vodotocima ovih slivova očekuju se lokalna izlivanja. Na Savi kod h. s. Šabac vodostaj će 21/22. januara dostići i prevazići granicu redovne odbrane od poplava. Na Neri kod h. s. Kusić vodostaj će tokom 19. januara dostići granicu redovne odbrane od poplava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu