ZA MNOGE je ovo doba godine idealno vreme da se hrana priprema na roštilju. Osim što je ovaj način pripreme za mnoge omiljen, roštiljanje je istovremeno i prijatan način druženja uz jelo. Ono što je manje poznato jeste činjenica da i uz specijalitete sa roštilja može da se izgubi višak kilograma. Jedino ograničenje koje bi trebalo da se poštuje, da se dnevno ne pojede više od 70 grama integralnog hleba.
KIJANjE je potpuno prirodni refleks organizma kada se na sluzokoži nosa oseti nešto što ne bi trebalo da bude tamo. To mogu da budu bakterije, prljavština, prašina, polen ili dim, a samim izbacivanjem toga iz nosa kijanje sprečava da se razbolite ili povredite.
Praziluk (prasa) je dvogodišnja biljka poreklom iz Sredozemlja, dnevno povrtarska kultura koja je poznata još od starog Egipta gde je posebno cenjena kao povrće, ali i lekovita biljka.
Komentari (0)