UZ SVEŽU ŠARGAREPU ZDRAVI ZUBI: Kako da sebi najlakše obezbedite potrebne enzime i vitamine

V. N.

04. 12. 2021. u 15:15

KONZUMIRANjE jedne sveže šargarepe nakon svakog obroka, ubija štetne materije u ustima. Čisti zube i eliminiše naslage hrane, sprečavajući time krvarenje desni i pojavu karijesa.

УЗ СВЕЖУ ШАРГАРЕПУ ЗДРАВИ ЗУБИ: Како да себи најлакше обезбедите потребне ензиме и витамине

Foto: Depositphotos

Uz to, konzumiranje sveže šargarepe pojačava proizvodnju pljuvačke i ubrzava probavu, obezbeđujući potrebne enzime, minerale i vitamine.

Sok od sveže ceđene šargarepe idealan je za grčeve, upalu slepog creva, dispepsiju i druge probleme organa za varenje. Veruje se da se plodnost može izlečiti redovnim konzumiranjem ovog zdravog povrća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN HRANE: Značaj zajedničkih napora u borbi protiv gladi