KOMPENZACIJA ZA NIKOTIN: Ipak postoji naučno objašnjenje
POSTOJI naučno objašnjenje zašto se sa prestankom pušenja dobija na telesnoj težini.
Nedavna studija pokazala je da bi krivac za sve mogao da bude upravo mozak koji žudnjom za nezdravom hranom želi da nadoknadi nagli nedostatak nikotina u organizmu.
Istraživači su posmatrali grupu pušača i nepušača. Svima je rečeno da prestanu da puše na 24 sata. Neki su dobili 50 miligrama "naltreksona", leka koji se daje da bi se lečila zavisnost, a drugi su dobili placebo.
Zatim su im ponudili hranu, i ispostavilo se da su pušači koji nisu dobili pomenuti lek češće posezali za nezdravim opcijama.Naučnici su to objasnili željom ljudi da smanje negativne posledice i stres koji dolazi sa nedostatkom nikotina prilikom prestanka pušenja.
Preporučujemo
LUPANjE SRCA: Profesor doktor Siniša Pavlović o mogućim dijagnostikama
07. 10. 2021. u 15:00
BOL U NOZI: Doktorka Dragica Stepić o problemima koje izaziva fizički napor
08. 10. 2021. u 14:00
PRODUŽENI KOVID ČEŠĆI U PETOJ DECENIJI: Veći broj žena ima ovakav problem
07. 10. 2021. u 16:00
PARACETAMOL OPASAN U TRUDNOĆI: Pažljivo razmatranje upotrebe lekova
05. 10. 2021. u 16:00
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)