JAKOV NEMA AUTORITET KOD VLASTI: Većina ignorisala Milatovićev poziv da ih informiše o poseti Briselu, na sastanku opozicija i manjine

V.K.

06. 07. 2024. u 07:30

RASKOL između šefa države i parlamentarne većine, iako je u poslednje vreme primera mnogo, skoro nije bio vidljiv tako kao juče. Naime, bez prisustva lidera skupštinske većine, Jakov Milatović je u vili "Gorica" održao sastanak samo sa opozicijom i strankama manjinskih naroda. A, namera mu je bila da za sto sednu svi kako bi bili informisani o zaključcima njegovih briselskih razgovora.

ЈАКОВ НЕМА АУТОРИТЕТ КОД ВЛАСТИ: Већина игнорисала Милатовићев позив да их информише о посети Бриселу, на састанку опозиција и мањине

V.K.

Šef države je pre početka sastanka saopštio da će njegova ruka i dalje biti ispružena prema svima koji su spremni da sarađuju, pa i prema onima koji se ovaj put nisu odazvali. A to su predsednici Pokreta "Evropa sad", Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije i Ujedinjene Crne Gore.

- Sazvao sam sastanak sa željom da razgovaramo o jednoj složenoj situaciji koja je takva nakon otkazivanja posete Šarla Mišela kao i usled drugih političkih dešavanja u zemlji - kazao je nakon sastanka predsednik Jakov Milatović.

Lider DNP-a Milan Knežević zahvalio se na pozivu Milatoviću i poručio mu da neće doći.

- I bez lažne skromnosti mogu izjaviti da je naša koalicija presudno doprinela vašoj pobedi koja je označila i definitivan kraj trodecenijske vladavine DPS-a. Sve što se nakon toga izdešavalo, a odnosi se na vaše stavove povodom spoljne i unutrašnje politike u potpunoj je koliziji sa mojim, ali što je važnije, i sa stavovima onih građana koji su vam na moj poziv dali podršku u drugom krugu predsedničkih izbora. Vaše poslednje medijske reakcije, obojene dvostrukim aršinima, u odnosu na Rezoluciju u Srebrenici i Rezoluciju o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen, predstavljaju samo kulminaciju našeg mimoilaženja koje ne mogu ignorisati - saopštio je između ostalog Knežević, uz poruku da Crna Gora ne sme biti talac sukoba Milatovića sa premijerom Spajićem.

Odraz odnosa prema EU integracijama

GLASANjE o rezoluciji o genocidu u Jasenovcu dodatno je pogoršalo odnose sa Hrvatskom i evropsku perspektivu Crne Gore, kazao je nakon sastanka kod Milatovića, lider DPS Danijel Živković.

- Nedolazak većine govori o njihovom odnosu prema evropskim integracijama. Parlamentarna većina na čelu sa Spajićem je najodgovornija - kazao je Živković.

Iz Nove srpske demokratije su poručili da su deo jedinstvene parlamentarne većine i da se solidarišu sa kolegama.

- Ovih dana smo svedoci da Milatović, koji bi trebalo da bude predsednik svih građana, gotovo svakodnevno izlazi sa stavovima koji polarizuju društvo - ističu iz NSD.

A iz PES naglasili da odbijaju sastanak jer ne žele da svedoče Milatovićevom prekoračenju ustavnih nadležnosti.

- Dobijanje IBAR najbolja je potvrda da je Crna Gora na pravom putu da bude prva sledeća članica EU, i to je najvažnija poruka koju su građani dobili iz Brisela - smatraju u PES.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?