ПОЧЕЛА СЕЗОНА АЈВАРА И ПЕКМЕЗА: У Параћину шљива се може пазарити већ за 60 динара по кг, али је паприка ајваруша још 150
СТИГЛО је време да се најзаступљенија воћка у Србији, шљива, смести у казан или у тегле, а судећи по цени овог воћа на пијаци у Параћину, припрема пекмеза биће подношљива за кућни буџет.
Од 120 динара на почетку сезоне, цена чачанке разних врста пала је на 60 за меки плод, управо онај који се користи за пекмез. Ово викенда шљива се зато куповала на гајбе. Што се не прода, завршиће у ракији.
Кад је о паприци реч, иако је сезона за прављење ајвара већ почела, што се види и по понуди овог деликатеса на друштвеним мрежама – са ценом која се саопштава у инбокс - домаћице тезге са паприком више меркају но купују. Најлепша црвена месната, популарна ајваруша, држи цену од 150 динара и нема најаве да ће пасти. Произвођачи кажу да је то зато што је принос паприке слабији ове сезоне него уобичајено, али по квалитету то се не види.
Параћинке зато још увек купују ону најобичнију тању зелену, за пржење. Комад се продаје за пет до седам динара и таква је овог викенда била најтраженија.
Препоручујемо
ЈУБИЛАРНИ ЕТНО ФЕСТ: На штандовима у центру Параћина неколико десетина излагача (ФОТО)
11. 09. 2021. у 21:31
КОРОНА ПРЕСЕК ЗА ПАРАЋИН: Још 22 позитивна налаза, на одељењу 17 хоспитализованих
10. 09. 2021. у 15:20
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
"СРЦЕ МОЈЕ, ДУШО МОЈА" Дајана грца у сузама због Жике, а он је грли: "Сетила сам се наше свадбе" (ВИДЕО)
"ЗАСЛУЖИО си да те загрлим и пољубим..."
23. 12. 2024. у 10:06
Коментари (0)