КОЛАЧ ОД ЛИМУНА И КОКОСА: Одлична и освежавајућа комбинација која се топи у устима

Новости онлине

02. 12. 2024. у 17:00

Направите га ове недеље, одушевићете се.

КОЛАЧ ОД ЛИМУНА И КОКОСА: Одлична и освежавајућа комбинација која се топи у устима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г шећера
  • 2 дл слатке павлаке
  • 1 дл млека
  • 100 г маслаца
  • 170 г оштрог брашна
  • 130 г кокоса
  • 5 јаја
  • сок и рендана корица непрсканог лимуна
  • 1 кесица прашка за пециво

Припрема:

1. Маслац истопити и охладити, брашно и кокосово брашно измешати с прашком за пециво и наренданом корицом лимуна.

2. Јаја добро умутити са шећером, додати маслац, још мало мутити, па у то умешати претходно припремљену мешавину брашна, прашка и корице лимуна. У ову масу додати слатку павлаку, млеко и сок од лимуна. После сваког додавања добро измешати.

3. Плех за печење димензија 20 x 35 цм науљити и посути брашном, па сипати припремљену масу и пећи око 40 минута на 200 степени.

4. Печен колач охладити и пре служења посути шећером у праху и кокосом.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(МАПА) РУСИ СИЛОВИТО НАДИРУ: Нису оволико напредовали од првих дана рата - заузели територију величине Сингапура

(МАПА) РУСИ СИЛОВИТО НАДИРУ: Нису оволико напредовали од првих дана рата - заузели територију величине Сингапура

РУСКА војска је у новембру остварила напредак од 725 квадратних километара, што је највећи напредак у једном месецу још од марта 2022. и првих недеља рата, према анализи агенције АФП заснованој на подацима америчког Института за проучавање рата (ISW).

02. 12. 2024. у 16:10

ШОЛЦ САМ ВУКАО ТАЈАНСТВЕНИ ПРТЉАГ: Више од доласка у Кијев јавност занима - Шта то има у коферу? (ФОТО/ВИДЕО)

ШОЛЦ САМ ВУКАО ТАЈАНСТВЕНИ ПРТЉАГ: Више од доласка у Кијев јавност занима - Шта то има у коферу? (ФОТО/ВИДЕО)

ОД САМОГ доласка Олафа Шолца у Кијев, јавност је више заинтригирало то што је немачки канцелар из воза у главном граду Украјине изашао тако што је сам "вукљао" лични пртљаг.

02. 12. 2024. у 15:51

КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција

КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција

ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.

02. 12. 2024. у 13:23

Коментари (0)

КАКАВ ПРЕОКРЕТ: Један од водећих светских беттинг брендова стигао у Србију, доносећи одличне квоте