РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПЕЧУРКАМА: Савршени празнични специјалитет

Јована Васић

04. 01. 2025. у 10:00

Врло укусан ролат са млевеним месом, спанаћем и печуркама премазује се домаћим сосом и идеалан је за празничне дане.

РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПЕЧУРКАМА: Савршени празнични специјалитет

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг млевеног меса
  • 2 јајета
  • 30 г першуна
  • 10 г белог лука
  • 1 црни лук
  • 5 г слатке паприке
  • прстохват соли и бибера
  • 30 мл уља
  • 100 г спанаћа
  • 200 г печурака
  • 200 г сира
  • 30 мл соја соса
  • 100 г парадајз пасте
  • 60 г сенфа
  • 20 г меда

Припрема:

Како бисте направили овај ролат, прво млевено месо помешајте са јајима. Ситно насецајте спанаћ, црни и бели лук, сипајте слатку паприку, со и бибер. Све добро измешајте док не добијете уједначену смесу. Затим пребаците на папир за печење и обликујте од смесе правоугаоник.

Пропржите першун и распоредите по смеси. Насецкајте и пропржите печурке, па и њих ставите на месо. Качкаваљ нарендајте и распоредите преко свега. Затим месо уролајте у ролат. У чинијици помешајте соја сос, парадајз пасту, сенф и мед, како бисте направили премаз.

Њиме премажите ролат. Пеците га обложеног у алуминијумској фолији, у рерни загрејаној на 200 степени, извадите на пола печења, премажите још једним слојем премаза, и наставите да печете док не буде готово.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи

ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи

ТАКОЗВАНО Косово има највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи, упозорила је заменица директора Светске банке за Косово Џејн Спроустер истичући да Приштина што пре мора да пређе на модел конкурентног економског раста који обезбеђује више радних места и бољи квалитет живота, преноси Телеграфи.

05. 01. 2025. у 16:19

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.

03. 01. 2025. у 20:35

Коментари (0)

РУСКА ПОСЛА: После онога што су Рус урадио усред Америке - реаговао и Владимир Путин