НАЈУКУСНИЈИ МИЊОНИ ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Мали, слатки, шарени, симпатични и пре свега укусни
Мињони се могу украшавати и правити за најразличитије врсте славља, а ваши гости ће бити одушевљени.
Састојци:
- 6 јаја (за жуту кору)
- 150 г шећера
- 125 г брашна
- 1/2 прашка за пециво
- 6 јаја (за шарену кору)
- 150 г шећера
- 125 г брашна
- 1/2 прашка за пециво
- 2 кашике какаоа
За шећерни раствор:
- 250 г кристал-шећера
- 1,5 дцл воде
- пекмез од кајсија
- 1 поморанџа
- мало рума
Припрема:
Жута кора:
Одвојте жуманца од беланаца и оставите их на собној температури око сат времена да се мало угреју. Умутите беланца с пола шећера и додајте умућена жуманца с другом половином шећера, па обе смесе спојте уз лагано мешање. Лагано додајте брашно, у које је претходно умешан прашак за пециво, све сједините и пећи у плеху који је подмазан путером и обложен папиром за печење око 15 минута на 180 степени. Дебљина коре треба да буде око 1,5 цм. Кад се охлади, скините окрајке и пресеците је на два једнака дела.
Шарена кора:
Направите смесу од јаја, шећера и брашна као за прву кору, али је поделите на три дела. Један остаје жут, у други се додаје мало црвене боје за колаче, а у трећи део две кашике какаоа. У тепсију намазaну путером и обложену папиром за печење наизменично сипајте све три смесе и пеците 15 минута на 180 степени. Оставите да се кора охлади, а потом је исеците на ситније коцкице и додајте крајеве од жуте коре. Све ставите у дубљу чинију, па онда прелијте шећерним раствором.
Шећерни раствор:
У воду сипајте прописану количину шећера, па загревајте на нижој температури уз стално мешање док се шећер не отопи, па оставите да се кува око пет минута на лаганој ватри. Склоните са ватре, прохладите, па додајте сок и кору поморанџе и мало рума. Прелијте тај шећерни раствор преко насечене коре на коцкице, да буде добро натопљено.
Угрејте пекмез од кајсија, па га процедите кроз цедиљку. Изаберите плех који је сличних димензија као половина жуте коре. Обложите плех провидном фолијом, па на њу ставите прву жуту кору, премажите је пекмезом од кајсија (око 3-4 кашике), преко тога распоредите натопљене коцке тако да буде иста дебљина на целој пишкоти.
Другу половину жуте коре такође премажите пекмезом, али тај премазани део треба да дође на натопљене коцке. Прекријте цео колач пластичном фолијом, па га добро умотајте и оставите да се пресује тако што ћете преко ставити неки тежи предмет. Мора да се пресује најмање 12 сати.
Када је колач испресован, ставите даску и преврните га из плеха на њу, склоните фолију и оштрим ножем исеците на ситније коцке. Свака треба да се прелије течним фонданом и украси по жељи.
(srecnarepublika)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА НАЈСОЧНИЈУ БАКЛАВУ СА ПИСТАЋИМА: Овакву до сада нисте јели
18. 11. 2024. у 12:00
ДУНАВСКИ ТАЛАСИ: Рецепт за сочни колач који успешно одолева трендовима
14. 11. 2024. у 16:00
НОВЕ СВЕТСКЕ СИЛЕ УКЉУЧИЛЕ СЕ У СУКОБ У УКРАЈИНИ: "Две на страни Путина, две жестоко против Руса"
СУМЊЕ у подршку САД Украјини у случају победе Доналда Трампа на председничким изборима мучиле су све оне којима је циљ да се Кијев обрани од руске агресије. Трамп је победио и тек треба видети у ком ће смеру кренути његова политика, али сва та дешавања засенила су други важан однос у том, ионако компликованом, односу.
22. 11. 2024. у 09:14
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
СКАНДАЛ ТОКОМ ПОСЕТЕ Снимак Макронa: "Они су тотални кретени", рекао после повика да је "Француска одговорна за крвопролиће"
"ОНИ си потпуни кретени", рекао је француски председник Емануел Макрон о прелазном телу и додао да "никада нису смели да га смене".
22. 11. 2024. у 13:07 >> 13:17
Коментари (0)