РЕЦЕПТ ЗА НАЈСОЧНИЈУ БАКЛАВУ СА ПИСТАЋИМА: Овакву до сада нисте јели

Новости онлине

18. 11. 2024. у 12:00

Неодољива и сочна, а пистаћи јој дају посебан шмек.

РЕЦЕПТ ЗА НАЈСОЧНИЈУ БАКЛАВУ СА ПИСТАЋИМА: Овакву до сада нисте јели

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 800 г кора за баклаву
  • 300 г млевених ораха
  • 150 г млевених пистаћа
  • 4 кашике гриза
  • 4 кашике шећера
  • 150 мл уља за премазивање кора
  • 150 г шећера за посипање кора
  • 150 мл уља
  • 150 г маслаца за заливање баклаве

Припрема:

Рерну загрејте на 220 степени. 800 мл воде помешајте са 800 г шећера. Кувајте око 20 минута па пред крај сипајте сок од лимуна. Пустите да се охлади. Плех обложите папиром за печење. Изрежите коре на величину плеха. Помешајте орахе, пистаће, гриз и шећер. Поређајте 3 коре премазане уљем и шећером. Четврту поспите мешавином пистаћа, па пету шећером и уљем, шесту мешавином. Једну кору оставите са стране. Исеците баклаву по жељи. Уље загрејте са маслацем па прелијте преко сечене баклаве. Одвојеном кором прекријте баклаву. Пеците око 50 минута, у рерни загрејаној на 220 степени. Температуру смањите на 180 степени, а на самом крају вратите на 220. Скините додатну кору па прелијте баклаву хладним шербетом. Оставите да се прохлади. Декоришите млевеним пистаћима. Пријатно!

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

ЛУДНИЦА НА УЛИЦАМА НАПУЉА: Цео град на спектакуларан начин испратио фудбалере (ВИДЕО)