НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ ЗА ГИРИЦЕ: Ни једноставније рибе, ни укуснијег ручка
Припрема рибе многима делује као изазов због мириса и процеса чишћења. Срећом, гирице су изузетак! Ове мале рибе су једноставне за припрему, не захтевају чишћење и уз неколико трикова, можете избећи непријатан мирис у кући.
Састојци:
- 500-600 г гирица
- 1 кашичица соли
- 150 г брашна
- 0,5 л уља за пржење
Припрема:
Гирице исперите хладном водом, посолите и ставите у цедиљку. Протресите их како би се со равномерно распоредила, па их оставите око сат времена да се оцеде.
У цедиљку поспите брашно преко гирица и поново их протресите док не буду у потпуности прекривене брашном. Ставите цедиљку изнад посуде како бисте сачували вишак брашна и поновите поступак док свака рибица не буде уваљана. Овај метод је знатно бржи од појединачног ваљања сваке гирице. Приликом пржења, у уље додајте комадић коре лимуна или кашичицу сирћета – ово ће значајно смањити интензитет мириса.
Загрејте уље у шерпи на нешто јачој температури. Пржите гирице у мањим количинама, тако да равномерно попуне површину шерпе. Повремено их мешајте како би се лепо испекле са свих страна, док не постану златно реш. Вадите их на папирне убрусе како би упиле вишак масноће.
Гирице су савршене за послуживање и топле и хладне. Уживајте у овом здравом и једноставном оброку који ће одушевити вашу породицу, а кухињу оставити без непријатних мириса!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)