СОЧАН И КРЕМАСТ, ДА СВА ЧУЛА УЖИВАЈУ: Чизкејк од боровница, здрава посластица која се не пече
ОСВЕЖАВАЈУЋ и кремаст - Чизкејк од боровница.
Савршени колач - торта, са подлогом од кекса, филом од сира и слатке павлаке, као и глазуром од свежих боровница, освежавајући десерт који се припрема за мање од сат времена.
Потребно је:
– 500 г боровница
– 2 шоље млевеног кекса
– 250 г путера
– кашика-две шећера (по жељи)
– 250 г крем сира
– 2 дл слатке павлаке
– 1/4 шољице сока од лимуна
– кашика екстракта ваниле
Припрема чизкејка од боровнице:
У дубљу посуду сипајте млевени кекс, па му додајте шећер и отопљени путер и све добро помешајте. Тако добијену смесу шпатулом утисните у калуп и ставите да одстоји у фрижидеру док се путер не стегне. У међувремену, у другој посуди умутите сир тако да постане кремаст и гладак, па додајте слатку павлаку, лимунов сок и екстракт ваниле. Преспите у калуп, утисните и изравнајте шпатулом, прекријте провидном фолијом и ставите да одстоји у фрижидеру најмање три сата или, још боље, преко ноћи. Колач сервирајте хладан, преливен сосом од боровница, који ћете добити тако што ћете их, са мало сопственог сока, укувати на лаганој ватри све док се прелив не згусне и потом охладити. Тек када се скроз охлади њиме прелијте чизкејк.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СЛАТКА, МАЛА, ВОЋНА: Панакота - Савршен кремасти десерт по италијанском рецепту
09. 09. 2024. у 10:00
ОЧАРАВАЈУЋ УКУС ВАНИЛЕ И ЛИМУНА: Кремасти домаћи пудинг, спрема се очас посла
08. 09. 2024. у 13:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)