ИДЕАЛНА ЗИМСКА ЧОРБА СА ГРАШКОМ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли
Зимска чорба са грашком препуна је разног поврћа, зачињена и савршена за оброк током хладних дана.
Састојци:
- 2 кашике уља
- 1 црни лук, исечен
- 3 чена белог лука, ситно насецкана
- 1 кашичица мешавине сувих зачина
- 1 ½ кашичица куркуме
- 2 велика ловорова листа
- 1 прстохват млевене паприке
- 900 мл повртног бујона
- 900 г кромпира, исеченог на комадиће
- 340 г шаргарепе, исецкане
- 360 г сецкане немасне куване шунке
Припрема:
За чорбу загрејте уље у лонцу . Додајте лук и бели лук и пржите док не омекша, око 5 минута. Умешајте зачине, куркуму, ловоров лист и паприку, па пржите и мешајте док не замирише, 2 до 3 минута.
Додајте повртни бујон, воду, исецкани грашак, 1/2 кромпира и 1/2 шаргарепе. Оставите да прокључа, а затим смањите ватру. Покријте и динстајте док грашак не омекша, око 35 минута.
Умешајте преостали кромпир и шаргарепу. Додајте шунку, поклопите и динстајте док поврће не омекша, додајући још бујона или воде по потреби, још око 25 минута.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КРОМПИРА: Припрема се брзо и лако, а веома је укусна
22. 11. 2024. у 11:00
ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе
16. 11. 2024. у 07:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)