МЕКЕ, ВАЗДУШАСТЕ, СА МИРИСОМ ДЕТИЊСТВА: Домаће кифлице са боровницом, уживаћете у сваком залогају
ЈЕДНА од посластица која нас подсећа на детињство су - кифлице.
Слане, или слатке, са печуркама, сиром, џемом, кремом, или воћем, онако меке и ваздушасте, просто се топе у устима при сваком залогају.
Ми вам предлажемо да их направите са боровницама, сигурни смо да ћете уживати у овом мирису и укусу који ће, на један модеран начин, да нас врати у детињство.
Потребно је:
- 1.200 г глатког брашна
- кесица прашка за пециво
- 200 г шећера
- кесица ванилин шећера
- 200 г маслаца или маргарина
- 2 јајета
- 400 мл млека
За фил:
- око 300 г свежих или смрзнутих боровница
- 100 г шећера
За премаз:
- јаје
За посипање:
- шећер у праху, по жељи
Рецепт за кифлице са боровницама
Загрејте рерну на 225 степени. Ако користите смрзнуте боровнице, одмрзните их. Умешајте комадиће маслаца или маргарина у брашно, као и прашак за пециво и ванилин шећер. Додајте јаја и млеко па замесите тесто. Поделите га на шест лоптица, па их пребаците на побрашњављену површину. Сваку лоптицу разваљајте у круг пречника око 25 цм. Затим сваки круг исеците на 8 троуглова. Боровнице поспите шећером па на сваки троуглић кашиком ставите неколико њих. Замотајте троуглове у облик кифлице и ставите их на плех обложен папиром за печење. Затим их премажите умућеним јајетом. Пеците око 15 минута у загрејаној рерни, па извадите и охладите кифлице. Тек када се добро прохладе поспите прах шећером и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак
06. 09. 2024. у 07:00
ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана
04. 09. 2024. у 19:00
ИЗДАШНА ОБРОК САЛАТА ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА: Веома је заситна и укусна
04. 09. 2024. у 08:00
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)
МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.
14. 11. 2024. у 17:17
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
ЧИТУЉА КОСТИЋУ ОД ДЕЦЕ: "Живиш кроз нас - настављамо с поносом"
МИОДРАГ Костић, оснивач и председник МК Групе, преминуо је у среду ујутру.
14. 11. 2024. у 12:46
Коментари (0)