МЕКЕ, ВАЗДУШАСТЕ, СА МИРИСОМ ДЕТИЊСТВА: Домаће кифлице са боровницом, уживаћете у сваком залогају
ЈЕДНА од посластица која нас подсећа на детињство су - кифлице.
Слане, или слатке, са печуркама, сиром, џемом, кремом, или воћем, онако меке и ваздушасте, просто се топе у устима при сваком залогају.
Ми вам предлажемо да их направите са боровницама, сигурни смо да ћете уживати у овом мирису и укусу који ће, на један модеран начин, да нас врати у детињство.
Потребно је:
- 1.200 г глатког брашна
- кесица прашка за пециво
- 200 г шећера
- кесица ванилин шећера
- 200 г маслаца или маргарина
- 2 јајета
- 400 мл млека
За фил:
- око 300 г свежих или смрзнутих боровница
- 100 г шећера
За премаз:
- јаје
За посипање:
- шећер у праху, по жељи
Рецепт за кифлице са боровницама
Загрејте рерну на 225 степени. Ако користите смрзнуте боровнице, одмрзните их. Умешајте комадиће маслаца или маргарина у брашно, као и прашак за пециво и ванилин шећер. Додајте јаја и млеко па замесите тесто. Поделите га на шест лоптица, па их пребаците на побрашњављену површину. Сваку лоптицу разваљајте у круг пречника око 25 цм. Затим сваки круг исеците на 8 троуглова. Боровнице поспите шећером па на сваки троуглић кашиком ставите неколико њих. Замотајте троуглове у облик кифлице и ставите их на плех обложен папиром за печење. Затим их премажите умућеним јајетом. Пеците око 15 минута у загрејаној рерни, па извадите и охладите кифлице. Тек када се добро прохладе поспите прах шећером и послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕПИРОТ ПИТА СА МЕСОМ: Овако је праве Грци, а супер је за доручак
06. 09. 2024. у 07:00
ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана
04. 09. 2024. у 19:00
ИЗДАШНА ОБРОК САЛАТА ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА: Веома је заситна и укусна
04. 09. 2024. у 08:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)