КАО КОХ, АЛИ ЈОШ БОЉИ: Трилеће - најукуснији колач, а тако једноставан за спремање
ТРЕС лечес или трилеће је бисквит - у неким рецептима, или путер колач - намочен у три врсте млека: испарено млеко, кондензовано млеко и милерам.
Када се маслац не користи, трес лечес је врло лагани колач са много ваздушних мехурића.
Потребно је:
за патишпањ:
- 6 јаја
- 100 г шећера
- 200 г брашна
- 1/2 кесице прашка за пециво
- кесица ванилин шећера
За прелив:
- 400 мл слатке павлаке
- 300 мл кондензованог млека
- 800 мл млека
За премазивање:
- 300 г куповног карамел прелива
Припрема колача трилеће:
Миксером умутите беланца па им постепено додајите кристал и ванилин шећер. Када су добро умућена, додајте им једно по једно жуманце, умутите па полако додајите брашно помешано са прашком за пециво. Док додајете брашно миксер смањите на најслабију брзину и само лагано измешајте. Смесу улијте у плех обложен пек-папиром и пеците око 20-25 минута у рерни, претходно загрејаној на 180 степени.
Пустите да се патишпањ мало охлади па га извадите из плеха и ножем избодите на више места. У плех сипајте слатку павлаку па на њу положите патишпањ који сте окренули наопачке (избоцкани део да буде доле). Оставите да одстоји око 10 минута па затим помешајте обе врсте млека и тиме прелијте патишпањ. Пустите мало да одстоји, да лепо упије млеко, па премажите карамел преливом (можете направити и домаћи).
Добро охладите трилеће у фрижидеру па послужите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗАПЕЧЕНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Брза вечера идеална за крај дана
04. 09. 2024. у 19:00
ИЗДАШНА ОБРОК САЛАТА ГОТОВА ЗА 10 МИНУТА: Веома је заситна и укусна
04. 09. 2024. у 08:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)