У БИВШОЈ ЈУГОСЛАВИЈИ БИЛЕ СУ ОМИЉЕНИ ДЕСЕРТ: Једноставне шненокле по старом рецепту - Уживаћете у сваком залогају
ШНЕНОКЛЕ су скоро па заборављена посластица, а биле су врло популарне широм наше бивше земље.
Састојци:
1,5 литар млека
5 јаја
3 кашике брашна
1 ванилин шећер
Рецепт за шненокле:
Како бисте направили шненокле, прво одвојте жуманца од беланаца. Припремите шерпу, сипајте млеко и ставите на шпорет да се греје на средњој јачини. За то време врло чврсто умутите беланца миксером, почните са малом брзином, па убрзајте.
У млеко које се кува на смањеној температури почните да убацујете смесу од беланаца, и то кашиком, кашику по кашику. Када приметите да су почеле да расту, окрећите их да се скувају и са друге стране. Готове шненокле почните да вадите шупљикавом кашиком у чиније за сервирање.
Скините шерпу са млеком са шпорета. Засебно миксером умутите жуманца са ванилиним шећером. Додајте и брашно које ћете да умешате варјачом, а након тога умутите миксером. Додајте две кутлаче топлог млека па промешајте.
Наставите да кувате на благој ватри млеко и уз мешање сипајте смесу од жуманаца. Млеко вратити на ринглу, укључити на тихо, па уз непрестано мешање лагано уливати умућена жуманца. Наставити са мешањем док не добијете густину попут крема. Тим кремом прелијте шненокле и све заједно убаците у фрижидер да се охладе. Сервирајте хладне и уживајте.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)