ГРЕТА ГАРБО ТОРТА: Дезерт по мери холивудске диве
Овај слаткиш морате да пробате!
Састојци:
за коре:
- 12 беланаца
- 12 кашика шећера
- 4 кашике брашна
- 300 г млевених ораха
1. фил:
- 120 г шећера
- 50 г маргарина
2. фил:
- 120 г чоколаде
- 120 г маргарина
Припрема:
Беланца и шећер миксером умутити, па лагано мешајући додавати брашно и орахе, кашику по кашику. Од тога пећи 4 мање коре или 2 веће, па их после пресећи на пола како би добили 4 мање.
Пећи 20-25 минута у загрејаној рерни на 180 С. Када је кора готова оставити је да се хлади, па је онда сећи, ако правите две веће.
За први премаз ставите шећер да се карамелизује на лаганој ватри, па му додајте маргарин. Када се смеса изједначи скините са ватре. Сада са тако врућом смесом премажите коре, не морате све утрошити, премаз мора бити танко нанет.
За други премаз направите од чоколаде и маргарина глазуру. Премажите преко кора и карамел премаза. Оставите да се стегне.
За то време скувајте фил од жуманаца, шећера и млека на пари. Када се фил згусне оставите га да се прохлади, и додајте му маргарин и ванилин шећер. Миксером све сједините и премажите коре. Слободно наносите дебље фила. Ставите кору преко коре и одозго премажите са мало фила. Декоришите по жељи.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)