ТВИКС ТОРТА СА ПУНО ЧОКОЛАДЕ И КАРАМЕЛЕ: Укус је права фантазија за све љубитеље чоколаде и карамеле

Новости онлине

30. 07. 2024. у 16:00

За твикс торту није вам потребно пуно времена, а ни кулинарског умећа. Залогаји пуни хрскавог бисквита и још богатијих слојева карамеле и чоколаде ужитак су за сва чула.

ТВИКС ТОРТА СА ПУНО ЧОКОЛАДЕ И КАРАМЕЛЕ: Укус је права фантазија за све љубитеље чоколаде и карамеле

Foto: Shutterstock

Састојци:

За бисквит:
  • 400 г кекса
  • 9 кашика путера

За карамел слој:

  • 1/2 шоље шећера
  • 200 г кондензованог млека
  • 300 г павлаке за кување

За чоколадни слој:

  • 300 г црне чоколаде
  • 300 г павлаке за кување

Припрема:

Изблендајте кекс, па додајте отопљени путер. Добијену смесу утисните у округли калуп по ивицама и дну. Испеците у загрејаној рерни на 180 °С око 10 минута. Шећер пржите на загрејаном тигању док се не карамелизује, па додајте кондензовано млеко, добро промешајте и на крају додајте павлаку за кување. Још два минута кувајте, па искључите ринглу. Оставите да се охлади. У међувремену отопите црну чоколаду на пари, па додајте павлаку за кување. Оставите мало да се охлади. Карамел слој сипајте по охлађеном бисквиту, па преко њега додајте чоколадну смесу.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ? Енди Мареј се уопште не зове тако