ПУСЛИЦА РОЛАТ: Преукусан ролат који се брзо спрема и још брже поједе
Ако вам се пријело нешто слатко, ово је прави рецепт за вас. Наиме, реч је о једноставном ролату који ћете да обожавате.
Састојци:
За тесто:
- 5 беланаца
- 275 г ситног кристал-шећера
- 20 г листића бадема
За фил:
- 200 мл неутралне павлаке
- 150 мл милерама
- ½ кесице ванилин шећера
- 250 г малина или другог ситног воћа по жељи
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени а плех обложите пек-папиром без икаквог уља. Највећом брзином миксера умутите беланца с прстохватом соли па уз стално мућење додајте кашику по кашику шећера. Масу распоредите равномерно у плех, поспите листићима бадема и пеците 10 минута. Потом смањите на 160 и пеците још 15 минута. За фил, умутите миксером павлаку те додајте милерам и ванилин шећер. Кору извадите из рерне и окрените да страна с бадемима буде доле. Кад се охлади, филујте. Уз помоћ папира увијте тесто у чврст ролат. Умотајте га у папир за печење и добро охладите. Пре сервирања уклоните папир и украсите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача
19. 07. 2024. у 07:00
КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
17. 07. 2024. у 12:00
БАНАНА СПЛИТ: Освежавајући десерт прави се за минут, поједе за трен!
02. 06. 2024. у 15:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)