МАЈМУНСКИ КОЛАЧ: Шаљивог назива, а феноменалан дезерт, сочан, пун млека, са чоколадом и бананом

Новости онлине

13. 07. 2024. у 13:00

КОЛАЧ који треба направити за викенд и уживати у њему натенане уз кафу и лепо друштво.

МАЈМУНСКИ КОЛАЧ: Шаљивог назива, а феноменалан дезерт, сочан, пун млека, са чоколадом и бананом

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

за кору:

  • 6 јаја
  • 6 кашика шећера
  • 3-4 кашике брашна
  • 1-2 кашике какаа
  • 3 кашике воде
  • 1 прашак за пециво

Прелив за кору:

  • 50-150 мл сока од поморанџе

Фил:

  • 500 мл млека
  • 6 кашике брашна или 2 кашике густина
  • 6 кашике шећера
  • 150гр чоколаде за кување
  • 250гр маслаца или маргарина
  • 4-5 банане

Декорација:

  • 250 мл слатке павлаке

Припрема:

Умутити јаја и шећер па додати воду, а затим и брашно, какао, прашак за пециво. Умућену смесу пеците у рерни на 200 степени Целзијуса. Врео колач прелијте са соком од поморанџе.

Затим направите фил од млека којем ћете додати густин, шећер и чоколаду за кување, а потом и маслац и банане.

Декоришите колач са слатком павлаком.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

ОДРЖИВ НАЧИН ЖИВОТА: Водич ка бољој будућности