МАЈМУНСКИ КОЛАЧ: Шаљивог назива, а феноменалан дезерт, сочан, пун млека, са чоколадом и бананом

Новости онлине

13. 07. 2024. у 13:00

КОЛАЧ који треба направити за викенд и уживати у њему натенане уз кафу и лепо друштво.

МАЈМУНСКИ КОЛАЧ: Шаљивог назива, а феноменалан дезерт, сочан, пун млека, са чоколадом и бананом

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

за кору:

  • 6 јаја
  • 6 кашика шећера
  • 3-4 кашике брашна
  • 1-2 кашике какаа
  • 3 кашике воде
  • 1 прашак за пециво

Прелив за кору:

  • 50-150 мл сока од поморанџе

Фил:

  • 500 мл млека
  • 6 кашике брашна или 2 кашике густина
  • 6 кашике шећера
  • 150гр чоколаде за кување
  • 250гр маслаца или маргарина
  • 4-5 банане

Декорација:

  • 250 мл слатке павлаке

Припрема:

Умутити јаја и шећер па додати воду, а затим и брашно, какао, прашак за пециво. Умућену смесу пеците у рерни на 200 степени Целзијуса. Врео колач прелијте са соком од поморанџе.

Затим направите фил од млека којем ћете додати густин, шећер и чоколаду за кување, а потом и маслац и банане.

Декоришите колач са слатком павлаком.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!