ЈЕДНОСТАВНА, А БОЖАНСТВЕНА ТОРТА СА КАЈСИЈАМА: Сочни укус који се памти
Торта са кајсијама је врло лагана и освежавајућа. Припрема се брзо, али рачунајте да мора да одстоји у фрижидеру десет сати, како би се стегла.
Састојци:
За доњи слој:
- 1 кашика шећера
- 2-3 кајсије ољуштене и мало дебље насечене
За средњи слој:
- 240 г слатке павлаке
- 170 г крем сира
- 60 г шећера у праху
- 1 ванилин шећер
За горњи слој:
- 2 кајсије ољуштене и исецкане
- 50 г шећера
- 1/4 кашичице цимета
- 240 грама слатке павлаке
Припрема:
Поспите шећер на дно калупа за торте. Затим преко тога ставите насецкане кајсије. Ставите у фрижидер. Умутите слатку павлаку у чврсти шлаг, у другој чинији умутите крем сир, шећер у праху и ванилин шећер, док смеса не постане глатка, па умешајте у шлаг. Равномерно распоредите по доњем слоју, који сте претходно ставили у фрижидер, па након тога вратите све заједно да се хлади.
У мању шерпу додајте сецкане кајсије, шећер и цимет, пропржите на лаганој ватри око 10 минута или док се не згусне. Оставите да се потпуно охлади. Умутите слатку павлаку у чврст шлаг. Када се смеса од кајсија охлади, умешајте је у шлаг. Распоредите преко средњег слоја и украсите свежим кајсијама и по жељи боровницама. Оставите у фрижидеру најмање 8 сати или преко ноћи. Ставите у замрзивач 1-2 сата пре сервирања и да одстоји 10 минута пре него што је исечете. Уживајте!
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)