ЈЕДНОСТАВАН ОБРОК, ИДЕАЛАН ЗА ЉУБИТЕЉЕ ТЕСТЕНИНА: Рецепт за макароне са сиром, броколијем и кукурузом
Макароне са сиром и броколијем идеалне су као брзински оброк за све љубитеље тестенине.
У мало блажој и здравијој верзији могу да се направе са интегралном тестетнином, броколијем и кукурузом.
Састојци:
200 г макарона
350 г цветова броколија
340 г кукуруза шећерца
40 г путера
40 г обичног брашна
600 мл млека, загрејаног
1 кашичица сенфа
175 г ренданог качкаваља
Рецепт:
Загрејте рерну на 200 °C. Макароне кувајте у сланој води 5 минута. Насеците броколи на мале цветове, додајте у шерпу и кувајте још 3 минута док макарони и броколи не омекшају. Оцедите и пребаците у ватросталну посуду.
Да бисте направили сос растопите путер у тигању, умешајте брашно и пржите на средњој ватри један минут. Склоните са ватре и постепено додајте млеко, добро мешајући након сваког додавања. Вратите на ватру и кувајте, мешајући, док се сос не згусне. Склоните са ватре, додајте сенф и зачините сољу и бибером. Додајте три четвртине качкаваља и мешајте док се сир не отопи.
Убаците и кукуруз и потом све сипајте у посуду и промешајте са макаронама и броколијем. По врху посипајте преостали сир, па пеците у рерни 20 минута док не порумени.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОТРЕБНА СУ САМО ТРИ САСТОЈКА: Посни сладолед са маком, за све који посте на води
12. 06. 2024. у 09:00
ЧОКОЛАДНИ ЧИЗКЕЈК БЕЗ ПЕЧЕЊА: Прави се за 15 минута, а осваја на први залогај
11. 06. 2024. у 15:00
БРЗИ УШТИПЦИ СА ПРАШКОМ ЗА ПЕЦИВО: Једите их уз сир, кајмак или домаћи џем
10. 06. 2024. у 12:23
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)