БЕЛИ АНЂЕО ТОРТА СА ЈАГОДАМА: Између 2 фила освежавајуће воће - прави летњи слаткиш
Бели анђео торта је изузетно лака за припрему, јер све што треба да урадите јесте да готове розен коре премажете прво филом од ваниле, а онда и умућеном слатком павлаком.
У оригиналу између се посипа млевени лешник, лети волимо да једемо воћне и лаганије торте,па је наш предлог да чувену торту направите са јагодама.
Састојци:
- 1 паковање кора за розен торту
- 1,5 л млека
- 5 пудинга од ваниле
- 100 г беле чоколаде
- 1 маргарин
- 50 г шећера у праху
- 500 мл слатке павлаке
- 500 г јагода
- 200 мл слатке павлаке
- 3 кашике џема од јагода
- 70 г беле чоколаде
- 1 кашика уља
Припрема:
Пудинг помешајте са 200 мл млека, па размутите тако да нема грудвица. Преостало млеко сипајте у шерпу и када се загреје додајте пудинг, а онда кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. На крају додајте белу чоколаду и кувајте, уз мешање, док се не отопи. Склоните са шпорета, покријте провидном фолијом и оставите да се охлади. Маргарин умутите са шећером у праху и додајте охлађеном пудингу, па све заједно умутите миксером. На крају умутите слатку павлаку. Кору премажите жутим филом, па поређајте јагоде исечене на колутове, а онда премажите белим филом. Затим поновите све док не утрошите састојке. Последњи ред треба да буде кора, а онда целу торту премажите умућеном слатком павлаком (у танком слоју). Умутите слатку павлаку, па додајте џем и лагано умешајте. Премажите целу торту, па истопите белу чоколаду са уљем и прелијте по врху. Оставите у фрижидеру да се стегне.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГРЧКА КРАЉИЦА ТОРТА: Посластица која са разлогом носи престижну титулу
31. 05. 2024. у 20:36
ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус
01. 06. 2024. у 15:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)