БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести

Новости онлине

18. 05. 2024. у 08:00

Да направите овај колач биће вам потребан само блендер, не пече се и спрема се веома брзо и лако, а користе се здраве намирнице, према томе можете уживати у дегустацији без много муке и гриже савести.

БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести

Foto: Shutterstock

Састојци:

Кора:

  • 125 г кокоса
  • 125 г индијских орашчића (неслани)
  • 10 г какаа
  • 65 г путера од кикирикија
  • 65г меда

Крем/фил:

  • 150 г кокоса
  • 400г кокосово млеко
  • 50 г шећер/мед
  • 150г јогурта
  • 10г желатина раствореног у 50мл вреле воде

Глазура/прелив:

  • 60 г тамне чоколаде 60-90%
  • 80 мл кокосовог млека

Припрема:

Помешаћемо кокос, индијски орах и какао у блендеру па у то додати мед и путер од кикирикија и месити док не добијемо конзистентну масу коју ћемо обликовати у калупу у танку и глатку површину попут коре. Затим ћемо кувати млеко са кокосом и шећером, до не добијемо густу масу коју ћемо убацити у блендер са јогуртом, на крају ћемо у смесу убацити желатин и распоредити је по кори у калупу. Колач преливамо глазуром и украшавамо по жељи. Сервирамо га након што се охлади у фрижидеру уз кафу и преостаје нам само да уживамо у препознатљивом укусу баунтија, али спремљеног на здрав начин. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

Да ли сте знали да топлота најбрже лечи повреду? Откривамо зашто је ТЕЦАР терапија најефикаснија