САВРШЕН КОЛАЧ СА КАЈСИЈАМА И ОРАСИМА: Једноставна а преукусна посластица

Новости онлине

18. 05. 2024. у 13:32

Воћни колач коме ћете се враћати.

САВРШЕН КОЛАЧ СА КАЈСИЈАМА И ОРАСИМА: Једноставна а преукусна посластица

Foto: Jutjub/Printskrin/Бакина кухиња

Састојци:

  • 2 јајета
  • 4 кашике шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 100 мл јогурта
  • 50 мл уља
  • 5 кашика брашна
  • 1/2 кесице прашка за пециво
  • 30 г ситно сецканих ораха
  • 1 кесица ванилин шећера
  • по укусу прах шећер
  • 5-6 већих кајсија

Припрема:

Умутити миксером јаја, прстохват соли и шећере, па када је маса добро умућена додати уље и јогурт и на крају брашно са прашком за пециво, па све добро измешати. 
Сипати у тепсију или калуп пречника 24-25 цм, па поређати кришке кајсија у неколико кругова, према средини тепсије. Посути са орасима и ванил шећером.
Пећи колач у рерни загрејаној на 200 С 15 минута, а онда смањити на 180 С. 
Пећи још 15 - 20 минута да колач лепо порумени.
Печен колач извадити из рерне, прохладити 10 минута, па преместити са папиром на тацну.
Лагано одвојити од папира и извући папир. Посути га прах шећером.
Сећи колач на кришке и послужити га.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)

ДЕСИЛО СЕ ЧУДО: Кренули да му искључе сина са апарата, отац УЛЕТЕО СА ПИШТОЉЕМ у болницу (ВИДЕО)

ЛЕКАРИ су рекли да за њега више нема наде и наложили су да се искључи с апарата за одржавање виталних функција, али то његов отац није могао да дозволи, упркос томе што се младићева мајка, Пикерингова бивша супруга, сагласила са докторима.

21. 11. 2024. у 15:31

Коментари (0)

ТУРНЕЈА ЈК У МИНУСУ Нема ништа од зараде: Уложила сам све што сам стекла за 30 година, зато сам са фановима у плусу