ГАБОН ТОРТА: Најлепша торта са чоколадом и лешницима

Новости онлине

26. 05. 2024. у 17:00

Габон торта представља праву посластицу за све љубитеље интензивних чоколадних укуса. Ова богата, кремаста торта, својим слојевима и текстуром обећава интезитет и сензуалност укуса.

ГАБОН ТОРТА: Најлепша торта са чоколадом и лешницима

Foto: Shutterstock

Састојци:

За фил:

  • 15 жуманаца
  • 350 г шећера
  • 2 ванилин шећера
  • 300 г чоколаде за кување
  • 250 г путера

За коре:

  • 15 беланаца
  • 300 г шећера
  • 300 г печених па самлевених лешника
  • 3 кашике брашна
  • 3 кашике фила који сте направили

Припрема:

За фил умутите жуманца са шећером и ванилин шећером, па ту смесу кувајте на пари док се не згусне.

Додајте отопљену чоколаду уз стално мешање.
Добијени крем охладите и помешајте с умућеним путером.
За једну кору умутите 5 беланаца у чврст снег.
Додајте 100 г шећера и мутите миксером.
Лагано умешајте 100 г лешника, 1 кашику брашна и 1 кашику припремљеног фила.
Смесу за кору пеците у округлом калупу од 24 цм, 18 минута на 180°С. Исти поступак примените за још две коре, дакле имаћете укупно три.
Ређајте кору па фил док не утрошите сав материјал, а завршите филом.
Ставите да се охлади и на крају украсите по жељи шлагом, чоколадом или чоколадним ганашом.

Иако на први поглед не делује кремасто, Габон торта одушевљава својом сочношћу и богатим укусом. Савршена је за оне који цене густу и пуну текстуру сваког залогаја. Пријатно.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О УЖАСНОМ СНИМКУ КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАПРЕПАСТИО: Девојчица није заслужила батине (ВИДЕО)