МЕДОВИК ТОРТА: Чувена руска посластица, чудесан спој медених кора и кремастог фила

Новости онлине

29. 03. 2024. у 14:47

Медовик колач иако изгледа као да га је компликовано спремити, уопште није. Јако се брзо прави и вреди сваког труда. Савршен спој укуса меда и маскарпоне сира на танким корицама натераће вас да се заљубите у њега на први залогај.

МЕДОВИК ТОРТА: Чувена руска посластица, чудесан спој медених кора и кремастог фила

Foto: Shutterstock

Састојци за кору:

  • 2 јајета
  • 200 г шећера
  • 100 г маслаца
  • 1 кашичица соде
  • 4 пуне кашике меда
  • 3 кашике млека
  • 1 ванилин шећер
  • 600 г брашна

Састојци за фил:

  • 100 г шећера
  • 700 мл киселе павлаке
  • 400 г маскарпоне сира
  • 200 мл слатке павлаке

Припрема:

1. Коре: најпре умутити беланца чврсто те им додати жуманца и шећер. Додати потом све састојке осим маслаца и брашна и све лепо сјединити. Пребаците на ринглу и онда додати маслац у смесу. Мешајте све време док се маслац не истопи и створи се као пена од креме. Када се истопи склоните 10 минута са стране да се охлади па додајте брашно мало по мало. Умесите рукама лопту на пек-папиру.

2. Тесто поделити на 10 делова и развуците на пек папиру мале коре. Када развучете, обручом од 18-20 цм, направите облик круга а све оно што остане са стране ставите на папир и пеците заједно са корама јер ћете са тим посипати готову торту. Пече се на преврнутом плеху на 180° између 5 и 7 минута (када рубови порумене, готово је ). Оставите на равној подлози да се охладе.

3. Фил: прво умутите слатку павлаку док не добијете чврстину као шлаг па додајте остало. Све помешајте тако да крем буде без грудвица.

4. Коре слажете у калупу и премазујете их филом, а затим их оставите преко ноћи у фрижидеру. Сутрадан поспете са оним мрвицама које сте пекли заједно са корама.

Сада вам преостаје само да уживате у овом меденом специјалитету. 

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

НИСАМ СЕ ОПРОСТИО ОД АЈАКСА: Тадић најављује повратак, али постоји један услов, ево и који