НАМАЗ КОЈИ СВИ ВОЛИМО: Домаћа пилећа паштета
Можете лако и брзо направити домаћу пилећу паштету по јединственом рецепту, а није вам потребно ни превише састојака.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 200 г белог меса
- 2 шаргарепе
- 2 беле зелени
- пола целера
- 1 црни лук
- мало сенфа
- мало павлаке
- мало соли
- 2 кисела краставчића средње величине
Припрема:
Бело месо скувајте. Ако желите да брзо буде готово исецкајте га на мање коцкице и за петнаестак минута је скувано. У исту посуду ставите и шаргарепу, белу зелен, першун, лук. Кад је кувано извадите из воде и ставите са све месом у блендер. Затим одозго посолите, додајте кисели краставац, мало сенфа, мало павлаке и друге зачине по жељи.
Укључите блендер и блендирајте док не постане једнолична маса белкасте боје. Након тога преспите у посуду са поклопцем и ставите у фрижидер. Кад се стегне биће готово идентична као куповна паштета, али неупоредиво хранљивија и здравија. Уколико вам је много густо додајте мало воде у којој се кувало месо и поврће и разредите је. Уживајте у њеном одличном укусу.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПАШТЕТА ОД КИКИРИКИЈА И КРОМПИРА: Савршен намаз за пост на води
03. 03. 2025. у 13:30Jована Васић

НЕШТО СКРОЗ ДРУГАЧИЈЕ: Здрав намаз од семенки сунцокрета
26. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ПОСНИ НАМАЗ ОД СПАНАЋА: Намажите га на тост или додајте као прилог
17. 12. 2024. у 13:00

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ШВАЈЦАРСКИ ВЕЛТВОХЕ О ПРЕСУДИ ДОДИКУ: Шмит користи квази диктатуру да би елиминисао непожељне политичаре
ШВАЈЦАРСКИ лист Велтвохе је у оквиру текста о актуелној ситуацији у БиХ, оптужио је Немца Кристијана Шмита да користи квази диктаторску моћ да би елиминисао непожељне политичаре и упозоравају Берн каква их судбина чека ако пристану на сарадњу са ЕУ.
12. 03. 2025. у 16:03

ОТВОРИЛА ДУШУ Карлеуша открила с ким сада спава: "Чини ме срећном!"
"ЧИНИ ме срећном!"
13. 03. 2025. у 12:32
Коментари (0)