НАМАЗ КОЈИ СВИ ВОЛИМО: Домаћа пилећа паштета

Јована Васић

13. 03. 2025. у 11:00

Можете лако и брзо направити домаћу пилећу паштету по јединственом рецепту, а није вам потребно ни превише састојака.

НАМАЗ КОЈИ СВИ ВОЛИМО: Домаћа пилећа паштета

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 200 г белог меса
  • 2 шаргарепе
  • 2 беле зелени
  • пола целера
  • 1 црни лук
  • мало сенфа
  • мало павлаке
  • мало соли
  • 2 кисела краставчића средње величине

Припрема:

Бело месо скувајте. Ако желите да брзо буде готово исецкајте га на мање коцкице и за петнаестак минута је скувано. У исту посуду ставите и шаргарепу, белу зелен, першун, лук. Кад је кувано извадите из воде и ставите са све месом у блендер. Затим одозго посолите, додајте кисели краставац, мало сенфа, мало павлаке и друге зачине по жељи.

Укључите блендер и блендирајте док не постане једнолична маса белкасте боје. Након тога преспите у посуду са поклопцем и ставите у фрижидер. Кад се стегне биће готово идентична као куповна паштета, али неупоредиво хранљивија и здравија. Уколико вам је много густо додајте мало воде у којој се кувало месо и поврће и разредите је. Уживајте у њеном одличном укусу.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно

ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.

13. 03. 2025. у 15:32

ШВАЈЦАРСКИ ВЕЛТВОХЕ О ПРЕСУДИ ДОДИКУ: Шмит користи квази диктатуру да би елиминисао непожељне политичаре

ШВАЈЦАРСКИ ВЕЛТВОХЕ О ПРЕСУДИ ДОДИКУ: Шмит користи квази диктатуру да би елиминисао непожељне политичаре

ШВАЈЦАРСКИ лист Велтвохе је у оквиру текста о актуелној ситуацији у БиХ, оптужио је Немца Кристијана Шмита да користи квази диктаторску моћ да би елиминисао непожељне политичаре и упозоравају Берн каква их судбина чека ако пристану на сарадњу са ЕУ.

12. 03. 2025. у 16:03

Коментари (0)

САМО ДАНАС! Кликни и одмах преузми 6.000 РСД - за све пунолетне грађане!