ПОСНИ КИНДЕР БУЕНО КОЛАЧ: Неодољива посластица која ће вас одушевити својим изванредним укусом
Киндер буено је једна од најпознатијих светских чоколадица. Од сличних састојака људи су почели да праве киндер буено колаче и торте. Како је у току ускршњи пост, не морате да се одричете омиљених посластица, већ направите посни киндер буено колач.
Састојци:
300 г посних наполитанки
100 г посне чоколаде
100 мл посне слатке павлаке
За фил:
500 мл биљног млека
1,5 кесица пудинга од ваниле
250 г посног крем сира
120 г шећера
10 г ванилин шећера
300 мл посне слатке павлаке
150 г кикирикија
За глазуру:
100 г посне чоколаде
100 мл посне слатке павлаке
кикирки или лешник
Припрема:
Истопите чоколаду са слатком павлаком, па умочите наполитанке. Умачете три ивице, а четврту оставите суву. Ређајте у плех који сте обложили пек-папиром. Сува ивица треба да "легне" на чоколадну ивицу како би се залепила.
У посуди помешајте пудинг, шећер и ванилин шећер. Сипајте 100 мл млека и лепо сједините да нема грудвица. Сипајте преостало млеко у шерпу, па када крене да ври додајте пудинг. Све лепо промешајте и кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Сипајте у посуду, покријте провидном фолијом и оставите да се охлади неких 30 минута. Умутите крем сир са охлађеним пудингом, па додајте умућену слатку павлаку и све добро сједините миксером.
У шерпи истопите шећер, па додајте кикирики или лешник и све добро промешајте. Сипајте добијену смесу на пек-папир и ставите у фржидер да се стегне. Затим је изблендирајте и додајте у фил, па лагано промешајте.
Преко наполитанки сипајте фил, па истопите чоколаду са слатком павлаком и премажите преко. Оставите у фрижидеру да се стегне.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СВЕТОГОРСКИ КОЛАЧ: Спој чоколаде и поморанџе - богат укус који осваја
08. 03. 2024. у 11:00
КОЛАЧ СА ОРАСИМА И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне
12. 03. 2024. у 22:30
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ЖИКУ ЈАКШИЋА? "Ја најбоље знам шта желим од тога"
"СИГУРАН сам да нико не може да задовољи моје захтеве и визију како ја то замишљам."
21. 01. 2025. у 19:19
Коментари (0)