ПОСНИ КИНДЕР БУЕНО КОЛАЧ: Неодољива посластица која ће вас одушевити својим изванредним укусом

Новости онлине

21. 03. 2024. у 13:00

Киндер буено је једна од најпознатијих светских чоколадица. Од сличних састојака људи су почели да праве киндер буено колаче и торте. Како је у току ускршњи пост, не морате да се одричете омиљених посластица, већ направите посни киндер буено колач.

ПОСНИ КИНДЕР БУЕНО КОЛАЧ: Неодољива посластица која ће вас одушевити својим изванредним укусом

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

300 г посних наполитанки 
100 г посне чоколаде 
100 мл посне слатке павлаке 
За фил:
500 мл биљног млека 
1,5 кесица пудинга од ваниле 
250 г посног крем сира 
120 г шећера 
10 г ванилин шећера 
300 мл посне слатке павлаке 
150 г кикирикија 
За глазуру:
100 г посне чоколаде
100 мл посне слатке павлаке 
кикирки или лешник

Припрема:

Истопите чоколаду са слатком павлаком, па умочите наполитанке. Умачете три ивице, а четврту оставите суву. Ређајте у плех који сте обложили пек-папиром. Сува ивица треба да "легне" на чоколадну ивицу како би се залепила. 

У посуди помешајте пудинг, шећер и ванилин шећер. Сипајте 100 мл млека и лепо сједините да нема грудвица. Сипајте преостало млеко у шерпу, па када крене да ври додајте пудинг. Све лепо промешајте и кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. Сипајте у посуду, покријте провидном фолијом и оставите да се охлади неких 30 минута. Умутите крем сир са охлађеним пудингом, па додајте умућену слатку павлаку и све добро сједините миксером. 

У шерпи истопите шећер, па додајте кикирики или лешник и све добро промешајте. Сипајте добијену смесу на пек-папир и ставите у фржидер да се стегне. Затим је изблендирајте и додајте у фил, па лагано промешајте. 

Преко наполитанки сипајте фил, па истопите чоколаду са слатком павлаком и премажите преко. Оставите у фрижидеру да се стегне.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ: Укидају се санкције које су Русе посебно болеле!