НАЈБОЉЕ ОДМАХ СТАВИТЕ ДУПЛУ МЕРУ: Са лимуном и боровницом, ко би се сетио, а супер је комбинација
ДРУГАЧИЈИ колач, неодољивог укуса који се памти и воли.
Састојци:
За подлогу:
* 200 г млевеног кекса
* 120 г отопљеног путера или маргарина
* 1 кашика млека
За јогурт крему од лимуна:
* 350 г грчког јогурта
* 100 г шећера у праху
* сок и рендана корица једног лимуна
* 1 кашичица ароме ваниле
* 200 мл слатке павлаке
* 1 кесица желатина – 10 г
Још:
* 200 г боровница
За декорацију:
* кришке лимуна
* боровнице
Припрема:
Подлога:
Путер отопите у шерпици и оставите са стране да се мало прохлади. Кекс самељите у сецку.
Додајте отопљени путер и кашиком добро измешајте. На крају додајте и кашику млека и сједините.
Обруч пречника 22 цм ставите на одговарајућу тацну и распоредите смесу за подлогу. Добро утапкајте прстима или чашом. Припремљену подлогу ставите у фрижидер док припремате крему.
Јогурт крема од лимуна:
Ставите у пластичну посуду грчки јогурт, киселу павлаку и шећер у праху па жицом измешајте. Лимун добро оперите и нарендајте корицу. Исцедите сок и додајте у посуду са јогуртом.
На крају додајте арому ваниле и све измешајте жицом.
У посебној посуди миксером умутите слатку павлаку, али тако да остане мекша. Додајте је претходној смеси и све кашиком сједините лагано мешајући.
Желатин припремите према упутству са кесице. Дакле, прелијте га са четири кашике хладне воде, оставите пар минута да набубри па отопите на најмањој ватри.
Прво у посудицу са желатином додајте 2-3 кашике креме и одмах жицом енергично мешајте, па сједините са остатком креме и све добро измешајте.
На овај начин ћете избећи ризик да вам се у креми створе грудвице од желатина ако бисте га додали директно у посуду са кремом.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)