ПРАВИ СЕ И ЈЕДЕ БЕЗ ГРИЖЕ САВЕСТИ: Лава колач - Савршенство укуса које има мање од 250 калорија
НИКО не може да одоли савршенству чоколадног укуса, а ово је најбољи рецепт.
Састојци:
* сув печени пистаћи, 1 шољица
* шећер, 3/4
* какао, 1/4
* рендана горка чоколада, 60 гр
* прашак за пециво, 1/2
* јаја, 2 ком
* беланца 5
* екстракт ваниле, 1/2
* со, на врх ножа
Припрема:
- Самељите пистаће у блендеру тако да добијете смесу сличну пасти.
Сједините смесу од пистаћа са половином шећера, какаом, ренданом чоколадом и прашком за пециво, а одвојено умутите жуманца са преосталим шећером и беланца са мало соли.
У жуманца умешајте екстракт ваниле и све суве састојке, па постепено додајте снег од беланаца.
Поделите припремљену смесу у 12 мањих калупића за колаче које сте претходно благо премазали уљем и сложите на велики плех.
Пеците девет минута у рерни загрејаној на 230 степени. Готов колач оставите пет минута да одмори, па окрените на тањир и послужите.
Смесу можете да направите раније и да је чувате у фрижидеру до печења.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СКУПОГ УКУСА, А МАМИ ОСМЕХ НА ЛИЦЕ: Шамбали - Јефтин турски колач (ВИДЕО)
04. 03. 2024. у 13:00
УЗ ОВАЈ ТРИК БИЋЕ МЕКАНЕ И СУТРАДАН: Како да палачинке не буду жилаве?
04. 03. 2024. у 07:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)