ПРАВИ СЕ И ЈЕДЕ БЕЗ ГРИЖЕ САВЕСТИ: Лава колач - Савршенство укуса које има мање од 250 калорија

Novosti online

10. 03. 2024. у 15:00

НИКО не може да одоли савршенству чоколадног укуса, а ово је најбољи рецепт.

ПРАВИ СЕ И ЈЕДЕ БЕЗ ГРИЖЕ САВЕСТИ: Лава колач - Савршенство укуса које има мање од 250 калорија

Фото Shutterstock

Састојци:

* сув печени пистаћи, 1 шољица
* шећер, 3/4
* какао, 1/4
* рендана горка чоколада, 60 гр
* прашак за пециво, 1/2
* јаја, 2 ком
* беланца 5
* екстракт ваниле, 1/2
* со, на врх ножа


Припрема:

- Самељите пистаће у блендеру тако да добијете смесу сличну пасти.

Сједините смесу од пистаћа са половином шећера, какаом, ренданом чоколадом и прашком за пециво, а одвојено умутите жуманца са преосталим шећером и беланца са мало соли.

У жуманца умешајте екстракт ваниле и све суве састојке, па постепено додајте снег од беланаца.

Поделите припремљену смесу у 12 мањих калупића за колаче које сте претходно благо премазали уљем и сложите на велики плех.

Пеците девет минута у рерни загрејаној на 230 степени. Готов колач оставите пет минута да одмори, па окрените на тањир и послужите.

Смесу можете да направите раније и да је чувате у фрижидеру до печења.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

БУДУЋНОСТ ЈЕ САДА: Трендови у одрживости за 2025. годину