СТАРИНСКИ КОЛАЧ С ВИШЊАМА БЕЗ МАНЕ: Ову питу можете да правите са млевеним орасима, лешницима или клицама житарица

Novosti online

06. 03. 2024. у 18:30

У КОЛАЧ с вишњама пробајте да убаците млевене орахе, лешнике или клице житарица, а обично брашно можете да замените неким здравијим.

СТАРИНСКИ КОЛАЧ С ВИШЊАМА БЕЗ МАНЕ: Ову питу можете да правите са млевеним орасима, лешницима или клицама житарица

Фото Shutterstock

Састојци:

 ЗА ТЕСТО:  

* брашно, 1 шољица
* прашак за пециво, 1 кашичица
* со, 1/8 кашичице
* млевени каранфилић, 1/8 кашичице
* шећер, 2/3 шољице
* маслац, 3,5 кашике
* немасни крем сир, 3 кашике
* млевени бадеми, 2 кашике
* екстрат бадема, 1/4 кашичице
* јаја, 1 ком
* немасно млеко, 1/3 шољице

 ЗА ФИЛ:  

* сецкани бадеми, 2 кашике

* шећер, 2 кашике
* оцеђене вишње, 2 шоље

Фото Shutterstock

Припрема:

- Помешајте брашно с прашком за пециво, млевеним каранфилићем и сољу. Умутите јаје са шећером, маслацем, сиром, млевеним бадемима и млеком, па додајте брашно и умесите тесто. Тесто распоредите на дно плеха обложеног пек-папиром и пеците 30 минута на 180 степени. Вишње помешајте са шећером, сложите их преко теста, а одозго поспите бадемима. Вратите у рерну и пеците још 20 минута.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

МИ НИСМО КРАЉЕВСКА ПОРОДИЦА: Син краљице Камиле проговорио о краљу Чарлсу и породичним односима у палати