ПОСЛАСТИЦА КОЈА БУДИ СВА ЧУЛА: Пусла са вишњама
ЈЕДНА кора испечена у плеху подлога је за неисцрпне могућности!

Фото Printskrin Jutjub/Др Оеткер Србија
Састојци:
* беланца, 30 г
* шећер у праху, 180 г
* ванил шећер, ½ кесице
* скробно брашно, 10 г
* лимунтус, прстохват
* умућена слатка павлака, 200 г
* оцеђене вишње, 250 г
ЗА ПРЕМАЗИВАЊЕ:
* павлака за кување, 100 мл
* бела чоколада, 100 г
Припрема:
- Плех димензија 30 x 40 цм обложите папиром за печење и папир науљите како се кора не би залепила. Миксером мутите беланца на средњој брзини, па кад смеса постане пенаста, додајте лимунтус и ванилин-шећер. Наставите са мућењем већом брзином и лагано додајте шећер у праху, кашику по кашику. Кад се смеса згусне и постане свиленкаста, додајте густин и опет кратко измиксајте. Шпатулом распоредите смесу и добро поравнајте, па пеците око 25 минута на 180 степени, да кора добије лепу светлобраонкасту боју. Готову кору извадите са папиром и преврните је на други папир. Док се кора хлади, умутите шлаг и њиме премажите охлађену кору. Распоредите вишње, увијте ролат и ставите га у фрижидер. Од павлаке и чоколаде направите ганаш, охладите га и шприцем декоришите ролат пре сервирања.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СНИМАК СА ПРЕВОДОМ НА СРПСКИ Жестока расправа Трампа и Зеленског (ВИДЕО)
У ПЕТАК је у Белој кући одржан састанак између америчког председника Доналда Трампа, потпредседника Џеј Ди Венса и Владимира Зеленског, а сусрет је прерастао у експлозивну и жестоку расправу.
28. 02. 2025. у 23:12

БОМБАРДОВАЊЕ СР ЈУГОСЛАВИЈЕ НАЈВЕЋА ГРЕШКА У ВОЈНОЈ ИСТОРИЈИ: Интервју - Јанис Енголфпоулос, вицеадмирал грчке морнарице у пензији
"НАТО бомбардовање 1999. се често посматра као кључни догађај у међународном систему након Хладног рата, посебно због начина на који је обликовао геополитику, међународно право и односе између НАТО земаља и Русије, и ако би било поједностављење рећи да је то директан окидач садашњих конфликата, то јесте допринело дугогодишњим тензијама које су евалуирале у данашњу глобалну динамику".
01. 03. 2025. у 14:49

НИСУ ГОВОРИЛИ 2 ДЕЦЕНИЈЕ Огласио се Мирослав Илић о смрти Саше Поповића: "Дуго се нисмо чули, али ми је жао"
"Нисмо се јако дуго чули, али..."
01. 03. 2025. у 21:06
Коментари (0)