СА ХРСКАВИМ ТЕСТОМ И СОЧНИМ НАДЕВОМ, НЕСТАЋЕ СА СТОЛА ОДМАХ: Пица троуглићи идеални за брзи доручак или вечеру
ЈОШ су бољи од оних куповних, зато најбоље одмах ставите дуплу меру.
Потребно:
* 500 г лиснатог теста
* 200 г качкаваља
* 150 г шунке
* кечап
* 1 јаје
* оригано
Припрема:
Развучено лиснато тесто премажите танко кечапом, поређајте листове печенице или сувог меса, а преко тога листове качкаваља. Све поспите ориганом. Савијте лиснато тесто у ролну, па га исеците на трогулиће једнаке величине. Поређајте их у плех обложен папиром за печење. Јаје размутите и премажите троуглиће, па их поспите сусамом. Рерну загрејте на 220 степени и пеците троуглиће око 20 минута или док не порумене.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕОДОЉИВА РАПСОДИЈА СЛАТКИХ УКУСА: Кокос пита, сви ће вам тражити рецепт
11. 02. 2024. у 17:24
ПРИПРЕМА СЕ СУПЕР БРЗО: Тортиља од кромпира, лагана је и изузетно богата сиром
10. 02. 2024. у 08:55
ОШТРА ПОРУКА СА ЗАПАДА: Зеленски је преварант и марионета, крвави вазал западних елита
ВЛАДИМИР Зеленски, који је постао вазал Запада, почео је као марионета украјинског олигарха Игора Коломојског, навео је ирски новинар Чеј Боуз.
24. 11. 2024. у 17:59
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
"И ЗЕМУНЦИ СУ ГА СЕ ПЛАШИЛИ": Како је Бели постао Звер - прича о Сретку Калинићу
"КАЛИНИЋ је био звер од човека. Заправо, звер је блага реч" - рекао је тада Багзи, након чега је Калинић којег су чланови клана до тада ословљавали са "Бели" добио надимак "Звер".
24. 11. 2024. у 11:09
Коментари (0)