ПРАВИ СЕ ЛАКО, А И СМАЖЕ СЕ ЗАЧАС! Најбржи колач са преукусним кремом обожавају баш сви

Novosti online

21. 12. 2023. у 13:43

КОЛАЧ можете одмах послужити или сачекати да се охлади - подједнако је укусан.

ПРАВИ СЕ ЛАКО, А И СМАЖЕ СЕ ЗАЧАС! Најбржи колач са преукусним кремом обожавају баш сви

Фото Shutterstock

Састојке мерити мањом шољом за турску кафу.

Потребно:

За кору:  

* јаја, 3 комада
* шећер, 3 шољице
* ванилин шећер, 2 кесице
* уље, 2 шољице
* брашно, 3 шољице
* прашак за пециво, 1 кесица
* млеко, 2 шољице
* млевени кекс, 3 шољице

За премазивање:  

* еурокрем, по потреби

За посипање:  

* млевени кекс, 70 г

Припрема:

- Миксером умутити јаја, шећер и ванилин шећер. Додати млевени кекс, брашно помешано са прашком за пециво, уље, улити млеко и добро умутити миксером. Смесу улити у маргарином подмазан плех.

- Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 40 минута.

- Готов колач извадити из рерне и одмах премазати еурокремом.

- Посути млевеним кексом.

- Колач сећи на парчад жељене величине, сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.

14. 11. 2024. у 17:17

Коментари (0)

НОВАК ЂОКОВИЋ НИЈЕ НАЈБОЉИ СВИХ ВРЕМЕНА! Стефанос Циципас забио нож у леђа Србину, ево и како (ВИДЕО)