ОМИЉЕНИ СПОЈ УКУСА ЗА САВРШЕНУ ПОСЛАСТИЦУ: Чоколадне орах коцке, укус личи на кремасту торту
Фантастичне и укусне, сличне реформ торти.
Потребно:
Кора
* Беланца 10
* Шећера, 250 г
* Ораха млевених, 250 г
* Брашно просејано, 3 кашике
Фил
* Чоколада, 200 г
Глазура
* Млечне чоколаде,150 г
* Слатка павлака, 200мл
* Путера,1 кашика
Припрема:
- Прво направити фил: чоколаду исецкајте ситно, слатку павлаку загрејте до врења, не сме да прокува, па прелијте преко чоколаде, измешајте лагано варјачом да се добије фина глатка, сјајна смеса. Оставити у фрижидеру да одстоји 3 ч. Беланаца умутити лагано миксером да се добије средње чвршћа смеса, па постепено додавати шећер. Измиксајте и добићете густу смесу. Лагано додајте орахе и брашно мешајући варјачом. Смесу сипати у велику теспсију обложену пек-папиром и пећи на 200°C око 25 минута. Печену кору охладити па исећи на три једнака дела краћом страном, добићете три једнаке коре.
Охлађену чоколаду измиксајте пенасто. Поделите на два једнака дела, па прву кору премазати половином фила, прекрити другом кором па премазати другом половином фила, одозго прекрити трећом кором. Причврстити да буде једнако свугде. У међувремену отопити 150 г чоколаде у течној павлаци, додамо кашику путера и добро измешати. Оставити са стране да се охлади. Течни ганажом прелити охлађен колач па вратити у фрижидер да се стегне. Одозго изрендати чоколаду. Сећи на коцке и уживати.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ТРАГЕДИЈА, ПОЧИВАЈ У МИРУ" Анђушића погодила вест - нашли га мртвог: "Никад не знате кроз шта људи пролазе"
"ТРАГЕДИЈА, почивај у миру..."
17. 12. 2024. у 18:26
Коментари (0)