ОМИЉЕНИ КОЛАЧИЋИ СТАРЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Домаћице су се такмичиле чији ће падобранци бити лепши, а лако се праве

Татјана Марковић

05. 11. 2023. у 17:00

ПАДОБРАНЦИ су старински колач који је био радо виђен на трпези широм бивше Југославије, а овај једноставни рецепт гарантује да ће вам успети из прве.

ОМИЉЕНИ КОЛАЧИЋИ СТАРЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Домаћице су се такмичиле чији ће падобранци бити лепши, а лако се праве

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Kuvaj uzivо

Састојци:

За бисквит:

3 беланцета
300 г шећера
300 г млевених ораха
сок од лимуна

За фил:

3 жуманцета
3 кашике шећера у праху
125 г путера
100 г чоколаде за кување

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Kuvaj uzivо

Припрема:

Беланца чврсто умутите са шећером, а када почне да се прави снег, додајте две кашике лимуновог сока, па још мало умутите тако да добијете чврст шне. На крају пажљиво ручно умешајте млевене орахе. Кашичицом или помоћу шприца обликујте мање лоптице и ређајте пуслице на подмазан плех или на пек-папир. Трудите се да буду што мање и да оставите већи размак између сваке пуслице јер ће током печења нарасти. Пеците их у рерни на 150 степени око пола сата. Водите рачуна да вам пуслице остану што више беле.

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Kuvaj uzivо

Док чекате да се пуслице осуше, припремите фил. У чинији добро умутите жуманца са шећером у праху, па додајте омекшали путер и чоколаду коју сте отопили на пари. Охлађене пуслице испрскајте отопљеном чоколадом, а не морате, на сваку нанесите фил и спајајте по две, као ванилице. Падобранце оставите да мало одстоје да би омекшали и потом их служите.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

НИСАМ СЕ ОПРОСТИО ОД АЈАКСА: Тадић најављује повратак, али постоји један услов, ево и који