БОСАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА УРМАШИЦЕ: Ово је десерт који нико ни у лудилу не одбија
Када ову посластицу обогатите орасима, укус који се добије је, мало је рећи - генијалан! Сервирајте их уз турску кафицу.
![БОСАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА УРМАШИЦЕ: Ово је десерт који нико ни у лудилу не одбија БОСАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА УРМАШИЦЕ: Ово је десерт који нико ни у лудилу не одбија](/data/images/2023-09-15/398407_urmaice_fmob.jpg)
Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan
Састојци:
- 2 јајета
- 2 филџана (50 мл) шећера
- 2 филџана уља
- 2 филџана млевених ораха
- 1 супена кашика прашка за пециво
- 7 филџана брашна
Агда (сируп):
- 2 шоље (од 250 мл) шећера
- 2 шоље воде
- 3 колутића лимуна
Припрема:
1. Сјединити све састојке за тесто па га оставити да 15 минута одстоји у фрижидеру. Узимати мале лоптице и обликовати их у урмашице, па пре ређања у плех сваку ставити на ренде да остане рељефаст траг. Немојте их збијати у тепсији јер ће да нарасту.
2. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени 15 минута, затим смањити на 150 степени и пећи још 5 минута.
3. Агду (сируп) кувати 5 минута на лаганој ватри.
4. Врућом агдом залити млаке урмашице.
Послужити их тек када се потпуно охладе.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![МОНСТРУОЗНО! Опозиционар прижељкује убиство Данила Вучића и описује како би га мучио (ВИДЕО) МОНСТРУОЗНО! Опозиционар прижељкује убиство Данила Вучића и описује како би га мучио (ВИДЕО)](/data/images/2023-01-11/307189_aleksandar-vucic-i-danilo-vucic_kf.jpg?time=1720362235)
МОНСТРУОЗНО! Опозиционар прижељкује убиство Данила Вучића и описује како би га мучио (ВИДЕО)
ОПОЗИЦИОНАР Срђан Шкоро демонстрирао је на телевизији КТВ врхунац мржње према Александру Вучићу и његовој породици.
07. 07. 2024. у 14:32
![ЕВРОПЉАНИ, ВЕЖИТЕ ПОЈАСЕВЕ Моћна порука из Мађарске - Орбан завршава рат у Украјини? (ВИДЕО) ЕВРОПЉАНИ, ВЕЖИТЕ ПОЈАСЕВЕ Моћна порука из Мађарске - Орбан завршава рат у Украјини? (ВИДЕО)](/data/images/2022-02-22/196172_najnovije-vesti-rusija-ukrajina-rat-donjeck-lugansk_kf.jpg?time=1720358224)
"ЕВРОПЉАНИ, ВЕЖИТЕ ПОЈАСЕВЕ" Моћна порука из Мађарске - Орбан завршава рат у Украјини? (ВИДЕО)
МАЂАРСКИ министар спољних послова Петер Сијарто саветовао је европским политичарима да „вежу појасеве” уочи „мировне мисије” мађарског премијера Виктора Орбана следеће недеље.
07. 07. 2024. у 15:15
![ВОДИТЕЉКА РТС-а У БРАКУ СА 18 ГОДИНА СТАРИЈИМ Сада признала: Ћеркини коментари ми не пријају ВОДИТЕЉКА РТС-а У БРАКУ СА 18 ГОДИНА СТАРИЈИМ Сада признала: Ћеркини коментари ми не пријају](/data/images/2024-07-07/504558_100217-voditeqka-orig_kf.jpg?time=1720339726)
ВОДИТЕЉКА РТС-а У БРАКУ СА 18 ГОДИНА СТАРИЈИМ Сада признала: "Ћеркини коментари ми не пријају"
ВОДИТЕЉКА Слагалице и емисије “Један добар дан” на РТС-у успешно обавља свој посао годинама уназад, а више од две деценије ужива у љубави са мужем Драганом Симићем.
07. 07. 2024. у 10:07
Коментари (0)