БОСАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА УРМАШИЦЕ: Ово је десерт који нико ни у лудилу не одбија
Када ову посластицу обогатите орасима, укус који се добије је, мало је рећи - генијалан! Сервирајте их уз турску кафицу.
Састојци:
- 2 јајета
- 2 филџана (50 мл) шећера
- 2 филџана уља
- 2 филџана млевених ораха
- 1 супена кашика прашка за пециво
- 7 филџана брашна
Агда (сируп):
- 2 шоље (од 250 мл) шећера
- 2 шоље воде
- 3 колутића лимуна
Припрема:
1. Сјединити све састојке за тесто па га оставити да 15 минута одстоји у фрижидеру. Узимати мале лоптице и обликовати их у урмашице, па пре ређања у плех сваку ставити на ренде да остане рељефаст траг. Немојте их збијати у тепсији јер ће да нарасту.
2. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени 15 минута, затим смањити на 150 степени и пећи још 5 минута.
3. Агду (сируп) кувати 5 минута на лаганој ватри.
4. Врућом агдом залити млаке урмашице.
Послужити их тек када се потпуно охладе.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)