БОСАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА УРМАШИЦЕ: Ово је десерт који нико ни у лудилу не одбија

15. 09. 2023. у 12:18

Када ову посластицу обогатите орасима, укус који се добије је, мало је рећи - генијалан! Сервирајте их уз турску кафицу.

БОСАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА УРМАШИЦЕ: Ово је десерт који нико ни у лудилу не одбија

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan

Састојци:

  • 2 јајета
  • 2 филџана (50 мл) шећера
  • 2 филџана уља
  • 2 филџана млевених ораха
  • 1 супена кашика прашка за пециво
  • 7 филџана брашна

Агда (сируп):

  • 2 шоље (од 250 мл) шећера
  • 2 шоље воде
  • 3 колутића лимуна

Припрема:

1. Сјединити све састојке за тесто па га оставити да 15 минута одстоји у фрижидеру. Узимати мале лоптице и обликовати их у урмашице, па пре ређања у плех сваку ставити на ренде да остане рељефаст траг. Немојте их збијати у тепсији јер ће да нарасту.

2. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени 15 минута, затим смањити на 150 степени и пећи још 5 минута.

3. Агду (сируп) кувати 5 минута на лаганој ватри.

4. Врућом агдом залити млаке урмашице.

Послужити их тек када се потпуно охладе.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

Меридианова акција заокружена на крају године: Обновљени кошеви широм Србије за нове шампионе (ВИДЕО)