НЕЋЕТЕ ПРИМЕТИТИ РАЗЛИКУ: Направите посни баунти колач

Новости онлајн

25. 08. 2023. у 19:00

ИМА укус баш као прави!

НЕЋЕТЕ ПРИМЕТИТИ РАЗЛИКУ: Направите посни баунти колач

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Recepti Brigita Husic

Састојци за посни баунти колач:

За тесто: 

180мл биљног млека,
125г шећера,
75мл уља,
1 кашичица ванилин шећера,
прстохват соли,
30г какао,
240г брашна,
15г прашка за пециво.

За пуњење: 

200мл кокосовог млека,
120г шећера,
1 кашичица ванилин шећера,
200г кокоса,
50мл кокосовог уља.

За чоколадну глазуру: 

100г посне чоколаде,
50мл биљног млека.

Посни баунти колач се припрема на следећи начин:

  • У посуди помешајте млеко и шећер, па додајте уље, ванилин шећер, со и просејано брашно са какаом и прашком за пециво.
  • Све добро сједините, па сипајте у тепсију обложену пек папиром и поравнајте.
  • Пеците на 180°Ц око 20-22 минута.
  • У шерпу сипајте кокосово млеко, шећер, кокос, ванилин шећер и кокосово уље.
  • Кувајте док се мало не згусне, уз непрестано мешање.
  • Добијену кору исеците на коцке, па на једну коцку ставите мало кокос фила и преклопите другом коцком.
  • Тако радите док не утрошите све. Истопите чоколаду са млеком и добијеном глазуром премажите колаче.
  • А постоји и лакши начин, а то је да кору пресечете на 2 једнака дела, један премажете кремом и преко ставите другу кору, па онда прелијте чоколадном глазуром.

(поснајела.рс)

БОНУС ВИДЕО:

ИЗНЕНАДИТЕ ВОЉЕНУ ОСОБУ: Пет минута до торте без печења

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Коментари (0)

ЗА НАШУ ЗЕМЉУ УВЕК ИМАМ МОТИВАЦИЈУ: Алекса Аврамовић блиста после пласмана на Евробаскет