НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Са домаћим посластичарским кремом, а сигурно успевају из прве
Принцес-крофне многима су омиљена посластица из детињства и најлепше су када се праве са старинским посластичарским кремом. Успеће вам сигурно из прве, а нестаће са стола чим их послужите.
За тесто:
- 250 мл воде
- 125 мл уља
- 2 кашике шећера
- 150 г брашна
- 4 јајета
За фил:
- 800 мл млека
- 4 жуманцета
- 120-250 г шећера
- 10 г ванилин шећера
- 130 г брашна
- 125 г маслаца
Припрема:
Воду, уље и шећер помешајте. Ставите да прокључа, па склоните са шпорета. Додајте просејано брашно и сједините жицом. Оставите да се прохлади неких 5 минута. Умутите, па додајте јаја и после сваког додавања умутите. Сипајте у шприц за колаче, а онда сипајте у плех обложен пек папиром са малим размаком. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 30 минута. Док се тесто пече никако не отварајте рерну. Када је готово, заглавите варјачу на вратим од рерне и оставите тако да се прохладе неких 10 минута.
Млеко (500 мл) ставите да се загреје, а жуманца умутите са ванилин шећером и шећером, па додајте брашно и промешајте, а онда постепено сипајте преостало млеко и сједините све. Сипајте у млеко на шпорету и кувајте, уз непрестано мешање док се не згусне. Склоните са шпорета, покријте фолијом, па оставите да се охлади на собној температури. Додајте путер собне темепратуре и умутите. Пресеците крофнице од теста напола, па у шупљину сипајте фил.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКРАЈИНА ДОБИЈА ЗАБРАНУ 20 ГОДИНА! Трампов предлог: "Ако им се не свиђа, имамо и другу варијанту"
ИАКО ће у Овални кабинет Беле куће ући тек за два и по месеца, већ су почеле анализе може ли Доналд Трамп испунити предизборна обећања и донети мир Украјини и Блиском истоку. Према писању "Вол стрит џорнала", који се позива на изворе блиске Трампу, саветници новоизабраног председника нуде замрзавање рата дуж прве линије, консолидацију окупираних територија за Русију, демилитаризовану зону и заустављање интеграције Кијева у НАТО на 20 година.
08. 11. 2024. у 09:02
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
КАЈИНА ЋЕРКА РАДИ ЗА ТРАМПА Лепотом очарала сина светске звезде: "Имам лепо дете, свидела му се"
ПЕВАЧИЦА Катарина Каја Остојић са 19 година родила је ћерку Николину, а добила ју је из првог брака са кошаркашем Николом Драгојловићем.
08. 11. 2024. у 08:34
Коментари (0)