НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Са домаћим посластичарским кремом, а сигурно успевају из прве
Принцес-крофне многима су омиљена посластица из детињства и најлепше су када се праве са старинским посластичарским кремом. Успеће вам сигурно из прве, а нестаће са стола чим их послужите.
За тесто:
- 250 мл воде
- 125 мл уља
- 2 кашике шећера
- 150 г брашна
- 4 јајета
За фил:
- 800 мл млека
- 4 жуманцета
- 120-250 г шећера
- 10 г ванилин шећера
- 130 г брашна
- 125 г маслаца
Припрема:
Воду, уље и шећер помешајте. Ставите да прокључа, па склоните са шпорета. Додајте просејано брашно и сједините жицом. Оставите да се прохлади неких 5 минута. Умутите, па додајте јаја и после сваког додавања умутите. Сипајте у шприц за колаче, а онда сипајте у плех обложен пек папиром са малим размаком. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 30 минута. Док се тесто пече никако не отварајте рерну. Када је готово, заглавите варјачу на вратим од рерне и оставите тако да се прохладе неких 10 минута.
Млеко (500 мл) ставите да се загреје, а жуманца умутите са ванилин шећером и шећером, па додајте брашно и промешајте, а онда постепено сипајте преостало млеко и сједините све. Сипајте у млеко на шпорету и кувајте, уз непрестано мешање док се не згусне. Склоните са шпорета, покријте фолијом, па оставите да се охлади на собној температури. Додајте путер собне темепратуре и умутите. Пресеците крофнице од теста напола, па у шупљину сипајте фил.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОТКРИВЕНИ САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ: "Знамо шта се догађа у кључном војном комплексу Северне Кореје" (ФОТО)
ИСТРАЖИВАЧИ из америчког аналитичког центра закључили су на основу сателитских снимака да Северна Кореја проширује кључни комплекс за производњу оружја, укључујући и врсту ракета кратког домета које Русија користи у рату против Украјине.
25. 11. 2024. у 18:13
(МАПА) РУСИ НАПРЕДУЈУ У ТОРЕЦКУ: Огласио се Пушилин, жестоке борбе воде се за град (ВИДЕО)
ЈЕДИНИЦЕ руске војске напредују у Дзержинску (украјински назив за Торецк), јавио је на Телеграм каналу шеф ДНР Денис Пушилин.
24. 11. 2024. у 18:59
ПУТИНОВ НОВИ САВЕЗНИК? Ко је потенцијални румунски председник - НАТО ракетни штит назива СРАМОТОМ, диви се Мађарској
НЕЗАВИСНИ ултрадесничарски кандидат на председничким изборима у Румунији Калин Ђорђеску освојио је највише гласова у првом кругу и највећи је фаворит за победу у другом кругу, у који ће највероватније ићи са Еленом Ласчони испред партије "Save Romania Union" (УСР).
25. 11. 2024. у 15:22
Коментари (0)