ФЕНОМЕНАЛНО ПОСНО МЕДЕНО СРЦЕ: Парира и најскупљим колачима, невероватно је економично и припрема се веома брзо
УКУС ће вас освојити на први залогај јер се топи у устима, правићете га поново!
Данас спремамо феноменалну брзу посну торту медено срце. Уколико сте љубитељ медењака и ову торту ћете сврстати у своје фаворите. Иде раме уз раме са много скупљим и компликованијим колачима, а њен укус оставља без текста. Нежан је, сочан, мирисан, све се топи у устима.
Мали савети:
Што се тиче соде бикарбоне, немојте претерати да торта не поприми горку ноту. Ако размишљате да додате прашак за пециво, немојте то чинити, сода бикарбона даје лепшу боју и колач је много сочнији него са прашком за пециво.
Састојци:
- 300 г брашна
- 100 г шећера
- 2 кашике какао праха
- 2 кашике зачина за медењаке
- 1 кашика соде бикарбоне (10 г)
- 300 мл воде
- 100 мл уља
- 2 кашике меда
- 200 г џема од кајсије или брескве
Помешате све састојке и преполовите на пола, торта се састоји из две коре.
САСТОЈЦИ ЗА ПУЊЕЊЕ:
- 300 г џема од кајсије
- 3 кашике кључале воде
САСТОЈЦИ ЗА ЧОКОЛАДНИ ПРЕЛИВ:
- 150 г посне чоколаде
- 3 кашике уља
- 3 кашике биљне креме за кување
Уколико је смеса превише густа, додајте 1 до 2 кашике вреле воде.
Пеците на 180 степени укупно 25 минута. Пречник тепсије је 24x36 цм.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14
УКРАЈИНА ДОБИЈА ЗАБРАНУ 20 ГОДИНА! Трампов предлог: "Ако им се не свиђа, имамо и другу варијанту"
ИАКО ће у Овални кабинет Беле куће ући тек за два и по месеца, већ су почеле анализе може ли Доналд Трамп испунити предизборна обећања и донети мир Украјини и Блиском истоку. Према писању "Вол стрит џорнала", који се позива на изворе блиске Трампу, саветници новоизабраног председника нуде замрзавање рата дуж прве линије, консолидацију окупираних територија за Русију, демилитаризовану зону и заустављање интеграције Кијева у НАТО на 20 година.
08. 11. 2024. у 09:02
НАЈЈАЧА СИЛА ЕВРОПЕ НА УДАРУ: Трамп већ запретио - "Платићете високу цену!"
ДОНАЛД Трамп изјавио је прошле недеље како ће Европска унија морати да плати "високу цену" јер није куповала довољно америчких извозних производа. Део европских економиста и банкара упозорава како би победа Доналда Трампа могла изазвати трговински рат који би затим "гурнуо економију еврозоне из спорог раста у потпуну рецесију".
06. 11. 2024. у 20:03 >> 20:04
КАЈИНА ЋЕРКА РАДИ ЗА ТРАМПА Лепотом очарала сина светске звезде: "Имам лепо дете, свидела му се"
ПЕВАЧИЦА Катарина Каја Остојић са 19 година родила је ћерку Николину, а добила ју је из првог брака са кошаркашем Николом Драгојловићем.
08. 11. 2024. у 08:34
Коментари (0)