СОЧНИ КОЛАЧ ОД КАЈСИЈА: Кад већ једете слатко нека то буде домаћи и најквалитетнији колач од сочног воћа
Најбољи и најмекши клач је онај који се прави са кајсијама и меканим бисквитом који се топи у устима
Сезона кајсија је управо почела, а многи сматрају да су оне изузетно здраве воћкице, стога их искористите као главни састав за уксни колач:
Потребно за бисквит:
- 3 јаја
- 3 кашике шећера
- 5 кашика брашна
- 1 кашика млевене плазме
- 50 мл. уља
- 200 мл киселог млека
- 1 прашк за пециво
И још је потребно:
- 800 гр. зрелих кајсија
И још:
- 2 пудинга од слатке павлаке
- 50 гр маслаца
- 4 кашике шећера
- 500 мл. млека
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати брашно са прашком за пециво, млевену плазму, уље, кисело млеко и све добро измешати.
Плех 24 цм обложити пек папиром. Сипати пола теста у плех и распоредити. Пећи на 200 степени око 10 мин само мало да запече.
Пудинг скувати у млеку, додати шећер. У врућ пудунг убацити коцке маслаца и изједначити. Прохладити мало, па распоредити пола кајсија.
Преко кајсија сипати другу половину пудинга, па остатак теста. У тесто распоредити остатак кајсија. Пећи на 200 степени око 50-55 мин.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СТИГАО ЖЕСТОК ОДГОВОР ТРАМПУ ОД ПРЕДСЕДНИКА: То је наше и тако ће остати!
ПРЕДСЕДНИК Панаме Хосе Мулино поручио је да Панамски канал припада његовој држави и да око тога неће бити преговора.
23. 12. 2024. у 08:54
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
АНЂЕЛКА БЕСНА: "Молим, зашто да не одем из твоје емисије? Не поштујеш ме"
ГЛУМИЦА је схватила да туђе непоштовање и неваспитање нема везе са њом.
22. 12. 2024. у 10:41
Коментари (0)