БРАУНИ СА ШЉИВАМА И ОРАСИМА, КОЛАЧ ЗА ЧИСТУ ДЕСЕТКУ: Лако се прави, а савршено сочан данима
Чоколада и шљиве, па уз све то и ораси... Ко може да одоли овог комбинацији? Пробајте рецепт за брауније од сезонског воћа, невероватно су сочни!
Састојци:
- 1 шоља путера
- 2 шоље смеђег шећера
- 4 јаја
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 200 г тамне чоколаде (70% какаоа), отопљене и благо охлађене
- 1 и 1/3 шоље брашна
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 шоље сецканих ораха, лешника
- 1 шоља сецканих свежих шљива (или сувих шљива натопљених у топлој води и оцеђених)
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса и припремите плех (око 20x20 цм) обложен папиром за печење. У шерпи отопите путер на средње ниској ватри. Додајте смеђи шећер и промешајте док се шећер не раствори и смеса постане глатка. Склоните с ватре и оставите да се мало охлади. Умутите јаја и екстракт ваниле у другој посуди, затим полако сипајте охлађену отопљену чоколаду уз непрестано мешање. Добро промешајте. Додајте брашно, со и прашак за пециво. Мешајте све док се састојци добро сједине. Додајте сецкане орасе (лешнике) и сецкане шљиве, па све пажљиво промешајте. Сипајте смесу у припремљен плех и поравнајте површину.
Пеците у претходно загрејаној рерни око 25-30 минута. Кад забодете чачкалицу треба на њој да буд енеколико мрвица, али не превише да буде изнутра "мокар". Извадите колач из рерне и оставите да се потпуно охлади у плеху пре него што га исечете на коцке.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ СЕ КУНУ У ОВАЈ РЕЦЕПТ: Најбољи уштипци од 4 састојака - готови за 15 минута
08. 08. 2023. у 17:09
ПИЛЕЋА СУСАМ САЛАТА: Савршена салата готова за пет минута (VIDEO)
08. 08. 2023. у 11:20
НАТО ЛОБИСТА НАПАО РУМУНЕ ЗБОГ СРБИЈЕ: Они му брутално одговорили (ФОТО)
АУСТРИЈСКИ инфлуенсер Гинтер Фелингер изазвао је буру на платформи Икс.
17. 11. 2024. у 16:22
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)