БРАУНИ СА ШЉИВАМА И ОРАСИМА, КОЛАЧ ЗА ЧИСТУ ДЕСЕТКУ: Лако се прави, а савршено сочан данима

Novosti online

11. 08. 2023. у 18:00

Чоколада и шљиве, па уз све то и ораси... Ко може да одоли овог комбинацији? Пробајте рецепт за брауније од сезонског воћа, невероватно су сочни!

БРАУНИ СА ШЉИВАМА И ОРАСИМА, КОЛАЧ ЗА ЧИСТУ ДЕСЕТКУ: Лако се прави, а савршено сочан данима

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

  • 1 шоља путера
  • 2 шоље смеђег шећера
  • 4 јаја
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 200 г тамне чоколаде (70% какаоа), отопљене и благо охлађене
  • 1 и 1/3 шоље брашна
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице прашка за пециво
  • 1/2 шоље сецканих ораха, лешника
  • 1 шоља сецканих свежих шљива (или сувих шљива натопљених у топлој води и оцеђених)

Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса и припремите плех (око 20x20 цм) обложен папиром за печење. У шерпи отопите путер на средње ниској ватри. Додајте смеђи шећер и промешајте док се шећер не раствори и смеса постане глатка. Склоните с ватре и оставите да се мало охлади. Умутите јаја и екстракт ваниле у другој посуди, затим полако сипајте охлађену отопљену чоколаду уз непрестано мешање. Добро промешајте. Додајте брашно, со и прашак за пециво. Мешајте све док се састојци добро сједине. Додајте сецкане орасе (лешнике) и сецкане шљиве, па све пажљиво промешајте. Сипајте смесу у припремљен плех и поравнајте површину.

Пеците у претходно загрејаној рерни око 25-30 минута. Кад забодете чачкалицу треба на њој да буд енеколико мрвица, али не превише да буде изнутра "мокар". Извадите колач из рерне и оставите да се потпуно охлади у плеху пре него што га исечете на коцке.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ: Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.

17. 11. 2024. у 09:28

Коментари (0)

ШОК ИЗ НЕМАЧКЕ: Голманка Бајерна има малигни тумор, клуб одушевио све овим потезом (ВИДЕО)